Groningers trappen pedalen kapot tegen kanker

Groningers trappen pedalen kapot tegen kanker

GRONINGEN – Thomas de Weme en Bas van der Lee fietsen aanstaande zondag van Maastricht naar Groningen voor KWF Kankerbestrijding.

Het tweetal fietst op eigen initiatief 360 kilometer voor het goede doel en hoopt hun bestemming in één dag te bereiken. Het geld dat ze daarmee ophalen doneren ze aan KWF Kankerbestrijding. “Voor het KWF trappen we onze pedalen kapot tijdens onze tocht van Maastricht naar Groningen”, aldus De Weme.

Van der Lee speelde al jaren met het idee om in een ruk van Maastricht naar Groningen te fietsen. Rond oud en nieuw had hij het daar wederom met Thomas over. “Het leek ons mooi om dat samen te doen en Thomas had het idee om er een goed doel aan te koppelen, wat mij ook direct aansprak”, laat Van der Lee weten.

Uitdaging

“Het verst wat ik ooit heb gefietst is 200 kilometer, dus 360 kilometer is een behoorlijke uitdaging”, zegt Van der Lee. “De route leidt in het begin door een stuk België en volgt een relatief rechte lijn tussen Maastricht en Groningen. Ik heb niet voor de snelste route gekozen, maar vooral de mooiste. Zo pakken we de meeste natuur gebieden onderweg mee. Des te mooier de omgeving, des te fijner is het fietsen.”

Ook De Weme is wel in voor een uitdaging: “In 2017 deed ik mee met de Alfa-bikers van het Alfa College aan de Homeride, fietsen voor het Ronald McDonald Fonds. Voor dat goede doel heb ik dankzij vrienden, collega’s en familie meer dan 500 euro opgehaald. Als tegenprestatie fietste ik 290 kilometer in 24 uur. Ik vind het prachtig om me in te zetten voor het goede doel en dit te combineren met een uitdaging. Een win-win situatie.”

Dit maal fietst het tweetal voor het KWF Kankerbestrijding. “Omdat we allebei mensen hebben gekend en kennen die deze vreselijke ziekte hebben of hebben gehad. En wat dit doet met de zieke, maar ook met onszelf”, aldus De Weme. De heren hebben op het moment van schrijven al 1.168 euro opgehaald, enkele honderden euro’s meer dan het streefbedrag. Wil je de actie steunen? Dat kan nog tot aanstaande zondag.

Foto: Thomas de Weme/Bas van der Lee