Groningse fotograaf Benaissa El Yamani in jury Bruidsfoto Award

Groningse fotograaf Benaissa El Yamani in jury Bruidsfoto Award

GRONINGEN – De Groningse fotograaf Benaissa El Yamani maakt dit jaar zijn debuut in de jury van de Bruidsfoto Award.

El Yamani doet al enkele jaren mee met Fearless Photographers, één van de grootste internationale fotowedstrijden voor huwelijksfotografen. In 2019 zijn de rollen omgedraaid. De Groningse fotograaf gaat dit jaar andere bruidsfotografen beoordelen op hun ingestuurde foto’s. Dat doet hij als jurylid van de Bruidsfoto Award 2019.

Benaissa El Yamani

In 2018 won El Yamani al een Bruidsfoto Award in de categorie ‘Getting Ready’. Ook won hij de afgelopen jaren maar liefst elf keer een Fearless Award, een van de meest begeerde prijzen in de wereld op het vlak van bruidsfotografie. En voor het derde jaar op rij staat hij in de top 100 van beste trouwfotografen ter wereld. El Yamani heeft sinds 1 januari 2018 zijn eigen bedrijf B-Visuals.

Bruidsfoto Award 2019

De jury van de Bruidsfoto Award bestaat uit vijf professionele fotografen: Benaissa El Yamani, Gerhard Nel, Jessica van Duren, Raisa Zwart en Sanne de Block. Voorzitter van de jury is Susan Lippe-Bernard, internationaal hoofdredacteur Bruid & Bruidegom Magazine. De uitreiking van de fotoverkiezing voor genomineerden vindt plaats eind mei 2019. 

Foto: Benaissa El Yamani