Groningse schrijft boek voor opvoeders en leerkrachten

Groningse schrijft boek voor opvoeders en leerkrachten

GRONINGEN – Vandaag lanceert Diana Gjaltema haar eerste boek Juf is Zen, een boek voor leerkrachten en opvoeders.

Met dit boek geeft deze Groningse schrijfster met oosterse roots, tevens ervaren yogadocent en leerkracht in het basisonderwijs, een kijkje in de wereld van Zen en maakt daarbij een duidelijke vertaalslag naar het toepassen van Zen-momenten in de klas.

Stilte en aandacht in de klas

Juf is Zen is een boek over bij jezelf blijven en ontdekken wat jouw mogelijkheden en grenzen zijn. Een boek over gewaarworden wat je nodig hebt, je gelukkig voelen en ontspannen en stabiel in de wereld staan. Het boek opent deuren naar mogelijkheden om korte momenten van stilte en aandacht in de klas te brengen. Dit kan op een manier die weinig tijd kost en gemakkelijk in het onderwijsprogramma past.

Als leerkracht kun je je regelmatig verre van Zen voelen. Onderwijsland is altijd in beweging. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar razend snel op en digitalisering en een veranderende kijk op het vak ‘leerkracht’ vragen de inzet van meer en andere kwaliteiten dan lesgeven. Diana Gjaltema laat zien hoe volwassenen en kinderen op een ontspannen manier staande kunnen blijven in de steeds veranderende en prestatiegerichte wereld die ‘onderwijs’ heet. 

Juf is Zen is voor 22,50 euro verkrijgbaar bij onder andere de lokale boekhandel en via de website jufiszen.nl.

Foto: Diana Gjaltema