Joris Linssen naar Groningen voor gezond themadiner

Joris Linssen naar Groningen voor gezond themadiner

GRONINGEN – TV-presentator Joris Linssen presenteert op 25 april een themadiner over gezonde voeding, een initiatief van Resto VanHarte.

Het sociale buurtrestaurant organiseert het diner in het kader van Wereld Gezondheidsdag. Op de avond wordt er een extra gezond driegangendiner gekookt. Ook is er tijdens de gangen door een gezonde voedingsquiz en komen lokale boeren Ale en Hero Havenga van Landgoud vertellen over het belang van lokale en biologisch geteelde producten. Gastheer is tv-presentator en Resto VanHarte ambassadeur Joris Linssen. Vind jij lekker en gezond eten belangrijk en wil je nieuwe mensen leren kennen? Kom dan vooral gezellig langs en doe mee!

Gezondste en lekkerste driegangendiner

In april organiseert Resto VanHarte de wedstrijd voor het lekkerste én gezondste driegangendiner van Nederland. De lokale Restoteams konden hiervoor hun meest veelbelovende recept indienen bij een deskundige jury bestaande uit Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf, Rosa Heistein, diëtiste in opleiding en KinderResto coach, en Astrid Postma-Smeets, expert voeding & gezondheid van het Voedingscentrum. Uit alle inzendingen selecteerden zij drie finalisten: team Groningen, Venlo en Den Bosch. De jury zal de komende maand de lokale teams bezoeken om hun menu te beoordelen op smaak, gezondheid en creativiteit. Felix Wilbrink tipt Groningen als een goede kanshebber: “Uit de receptuur blijkt een grote kennis van de omgeving en is er een stevige culinaire relatie met de streekproducten. Mooie gerechten. Dat geeft vertrouwen in deze keuzes.”

Schuif gezellig aan!

Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Locatie is Bie de Buuf op paradijsvogelstraat 10 in Groningen. Buurtbewoners kunnen elke dinsdag en donderdag genieten van een gezond driegangendiner volgens de schijf van vijf en de regels van Dutch Cuisine. Bijdrage voor het diner is 7 euro, 4 euro op vertoon van Stadjerspas. Kinderen betalen de helft. Inloop is om 17.30 uur. Het diner start om 18.00 uur. Graag van tevoren reserveren via restovanharte.nl of bel 0900 900 3030 van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 12.30 uur (35 cent/gesprek). Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer dan zo snel mogelijk.

Een gezellig avondje uit

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Foto: Resto VanHarte