Jumbo City breidt uit naar pand van het voormalige V&D

Jumbo City breidt uit naar pand van het voormalige V&D

GRONINGEN – De Jumbo City aan de Ebbingestraat zal per 30 augustus zijn deuren tijdelijk sluiten om verbouwd en vergroot te gaan worden.

De winkel zal in het voorjaar van 2020 heropenen als een reguliere Jumbo van maar liefst 1.800 m2 met een gevarieerd en nog uitgebreider assortiment aan producten. De begane grond van het voormalige V&D pand wordt bij de winkel betrokken waarmee Jumbo in het centrum van Groningen nog prominenter op de kaart wordt gezet.

Na het vertrek van Topshelf uit het pand aan de Grote Markt en vanwege de nieuwe invulling die het pand nu gaat krijgen, is een ingrijpende verbouwing nodig. Het hele pand, dat vijf verdiepingen telt, zal een echte metamorfose ondergaan. Alle roltrappen in het pand zullen worden verwijderd en er komt een fietsenkelder van 1.500 m2 onder het pand.

“Het uitgangspunt is dat de winkel nóg beter zal worden afgestemd op het marktgebied”, aldus Ellen Tebbes van de Maripaan Groep. “Er wordt met het behouden van het Foodcafé voortgeborduurd op de succesvolle formule van Jumbo City, waarin onze klanten voor of na het boodschappen doen een lekker kopje koffie kunnen drinken en een dagvers broodje of sushi kunnen eten. Met het daarnaast rigoureus uitbreiden van het assortiment, verwachten wij onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Maripaan Groep

Jumbo City Groningen behoort tot de Maripaan Groep. Dit is de franchiseorganisatie van ondernemers Anrico Maat en Paul Papo. Zij exploiteren 15 Jumbo vestigingen in de plaatsen Bedum, Drachten, Groningen, Haren, Leek en Surhuisterveen.

Foto: Google Street View