Leer-werktraject voor pedagogisch medewerkers

Leer-werktraject voor pedagogisch medewerkers

GRONINGEN – Kinderopvangorganisatie SKSG en Noorderpoort starten een werk- en leertraject voor pedagogisch medewerkers.

Binnen kinderopvangorganisaties in het hele land is de krapte op de arbeidsmarkt het gesprek van de dag. Er zijn meer gekwalificeerde pedagogisch medewerkers nodig. In Groningen valt het tekort ten opzichte van het westen van het land (nog) mee, maar om problemen in de toekomst te voorkomen start Noorderpoort in samenwerking met Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) een 3-jarig werk- en leertraject Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4. De Groningse kinderopvangorganisatie SKSG biedt een dienstverband én betaalt de opleidingskosten.

“SKSG groeit terwijl de krapte op de arbeidsmarkt blijft. Omdat we meer gekwalificeerde mensen nodig hebben bieden SKSG en Noorderpoort een prachtige opleidingsmogelijkheid aan waarbij studenten werken bij SKSG en daarnaast één middag en avond naar school gaan. De studenten die deze BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) gaan doen, worden op die manier helemaal meegenomen in de hoge kwaliteitseisen die SKSG stelt en maken onderdeel uit van de SKSG-cultuur. Ze werken samen met collega pedagogisch medewerkers en leren het vak dus theoretisch en praktisch doordat ze zowel op school als op locaties van SKSG aan de slag gaan. Een combinatie die veel mensen aantrekkelijk vinden,” aldus Anneke Huiting, Senior HRM adviseur bij SKSG.

In september 2019 start de opleiding; individueel wordt gekeken naar de mogelijkheid om de opleiding in versneld tempo te volgen. Mensen die de opleiding afronden voldoen aan de meest recente pedagogische kwalificaties om te werken in de kinderopvang en Integrale Kindcentra.

Voor zij-instromers en MBO-starters (18+) die geïnteresseerd zijn in de opleiding organiseert SKSG een informatieavond in Groningen op woensdag 13 maart van 19.00 tot 20.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via werkenbijsksg.nl.

Foto: SKSG