Mogelijk één dadergroep van reeks overvallen in Stad

Mogelijk één dadergroep van reeks overvallen in Stad

GRONINGEN – Groningen wordt de laatste maanden geteisterd door een overvalgolf. De politie sluit niet uit dat het om één dadergroep gaat.

Gisteren werd de vestiging van Domino’s Pizza aan de Zonnelaan in Paddepoel overvallen door twee getinte jongens, mogelijk van Antilliaanse afkomst. Het is de tiende gewapende overval in Groningen van het jaar. De overvallen worden voornamelijk gepleegd op horecazaken in het noorden van de stad, met name in Paddepoel en de Korrewegwijk. Vaak dreigen de daders medewerkers met een mes of pistool.

Vergelijkbaar daderprofiel

Een andere overeenkomst is dat de overvallen vaak worden gepleegd door overvallers met eenzelfde daderprofiel, zo blijkt uit de berichtgeving van de politie. Minimaal de helft van alle overvallen van dit jaar zijn gepleegd door twee ‘donkere jongens’. Bij de andere overvallen werd vaak geen signalement van de dader(s) gegeven. Tegenover RTV Noord laat de politie daarom weten één daderprofiel niet uit te sluiten.

Tot op de dag vandaag is er nog geen enkele dader gepakt. De politie laat weten dat het onderzoek in volle gang is, maar wil er verder weinig over kwijt. Mensen met tips kunnen bellen naar 0900 8844.

Foto: Alexas_Fotos/Pixabay