Samenwerking tussen DIG050 en MFC De Stroming blijkt ‘pilot’

Samenwerking tussen DIG050 en MFC De Stroming blijkt ‘pilot’

GRONINGEN – De samenwerking tussen DIG050 en MFC De Stroming blijkt een pilot voor andere buurthuizen.

“De samenwerking tussen DIG050 en MFC De Stroming mag je best aine oet doezenden noemen!” Dat stellen Chris Woudsma, voorzitter van MFC De Stroming, en Hans Huiting, voorzitter van DIG050. De heren blikken terug op 2018 en constateren een explosieve groei van het aantal bezoekers, vrijwilligers, activiteiten en belangstelling. “Overweldigend,” zegt Woudsma. “Het begon dit jaar met 200 bezoekers per maand naar ruim 2000 per maand in november. Een gigantisch resultaat. Super dat dit kan.”

De samenwerking tussen de beide organisaties dateert uit 2017. Toen werd er een idee geboren om samen verder te gaan om zo het buurthuis een mooie plek in de wijk te geven en gelijk een reactiveringsplek te bieden voor mensen die dat zouden willen. Anno 2018 blijkt dat dus erg aan te slaan. “We hebben leuke dingen gedaan, mooie activiteiten georganiseerd en we hebben mensen zien groeien in hun ontwikkeling. Dat is zo fantastisch om te zien.”

Voorbeeld voor andere centra

De organisaties weten zich gesteund en geholpen door talloze vrijwilligers, de gemeente en deelnemers. Het is een mengelmoes van achtergronden, verschillen en culturen. “Prachtig dat dit zo samenwerkt. De samenwerking heeft inmiddels geleid tot reacties uit andere delen van het land. Er zijn al enkele centra wezen kijken hoe we dit hebben gedaan. We leggen dan graag uit dat we flexibiliteit, het zien van mogelijkheden en ontwikkel je zelf heel belangrijk vinden.”

Wat 2019 gaat brengen is nu nog niet duidelijk. “We gaan nu eerst aan de slag met de Appeltjes van het Oranjefonds. We zijn namelijk genomineerd als een van de winnaars. Super leuk vinden we dat. Daar zetten we de schouders onder en hopen op heel veel stemmen.”

Foto: MFC De Stroming