Traineeship sociaal ondernemerschap voor jongeren

Traineeship sociaal ondernemerschap voor jongeren

GRONINGEN – Jongeren tussen 18 en 27 jaar uit Groningen kunnen zich aanmelden voor een traineeship sociaal ondernemerschap.

Het initiatief Nieuwe Bazen geeft 15 jongvolwassenen de kans om, onder professionele begeleiding, alle facetten van het sociaal ondernemerschap te leren. Er wordt niet om diploma’s gevraagd, wél om motivatie en inzet. Ben je geselecteerd, dan word je door Starters4Communities, Menea en een teamcoach van Resto VanHarte getraind en begeleid op alle vlakken van sociaal ondernemerschap.

Zes maanden lang buigen de trainees zich over het opzetten van een toffe ontmoetingsplek, waar alle leeftijdsgenoten uit Groningen zich welkom voelen. De plek die zij samen creëren krijgt naar de smaak van de doelgroep een eigen ‘look and feel’ en randprogrammering. Het staat vast dat er een maaltijd is, immers samen eten verbindt als geen ander. Parallel aan het opzetten van de nieuwe ontmoetingsplek werken deelnemers een eigen bedrijfsplan uit waarmee ze na afloop van het traineeship de arbeidsmarkt op kunnen.

De Groningse DJ Posij (foto) zet zich in voor Nieuwe Bazen Groningen. Frank, alias Posij, vindt Nieuwe Bazen een aanwinst voor de stad. “Groningen is een goedbewaard geheim van Nederland, met ruimte voor creativiteit. Ik heb op Llowlands, Fabric, de Chinese Muur en Eurosonic Noorderslag gestaan, maar ik heb het wel in Groningen geleerd.” Hij roept stadgenoten tussen de 18 en 27 jaar op zich snel aan te melden.

Nieuwe Bazen 

Het traineeship dat jongvolwassenen opleidt tot sociaal ondernemer, plaatst in de vier steden Groningen, Rotterdam, Zwolle en Enschede jongeren tussen de 18 en 27 jaar in een leidende positie. Samen creëren de trainees een nieuwe ontmoetingsplek, voor en door jongeren. Nieuwe Bazen is een initiatief van stichting VanHarte, een maatschappelijke organisatie bekend van Resto VanHarte, de sociale buurtrestaurants waar ontmoeten en meedoen voorop staat.

Het project is ontwikkeld in het kader van de maatschappelijke diensttijd, een pilot van de overheid met als doel jongeren meer te betrekken bij de maatschappij door passend vrijwilligerswerk voor hen te ontwikkelen. Nieuwe Bazen wordt mede mogelijk gemaakt door de financiering vanuit ZonMW.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie is te vinden op nieuwebazen.nl. Voor vragen kun je terecht bij debaas@nieuwebazen.nl. Er is slechts plek voor 15 Nieuwe Bazen. Geïnteresseerde jongeren uit Groningen kunnen zich tot 25 februari aanmelden via de website!

Foto: Nieuwe Bazen