Arriva vervoert reizigers in bloedhete trein: “Knettergek”

Arriva vervoert reizigers in bloedhete trein: “Knettergek”

GRONINGEN – Arriva vervoert reizigers in treinen waarvan de airco het niet doet, onder andere op het traject Groningen-Leeuwarden.

Wie regelmatig met Arriva reist is inmiddels gewend aan vertraging. Maar het kan altijd erger. De afgelopen dagen reed een aantal treinen van Arriva namelijk zonder een functionerend airco systeem. Reizigers op het traject Groningen-Leeuwarden hadden gisteren dubbel pech; vertraging van een half uur én geen airco, waardoor de temperatuur in de treincoupé opliep tot 40 en mogelijk zelfs 45 graden Celsius.

Een aantal reizigers deed hun beklag op Twitter. “Kan de airco ook aan in het tweede treinstel? We worden gekookt op weg naar Leeuwarden”, tweet Nora. “Het is niet uit te houden”, zegt Sjoukje. “Het lijkt me heel slim om hier nu iets aan te veranderen voor er ongelukken gebeuren. Dit is echt ongezond”, aldus Sebastiaan. Voor de machinist, die exact de temperatuur per treindeel zou kunnen inzien, hadden de reizigers geen goed woord over.

Arriva herhaaldelijk in de fout

Volgens Arriva was het treinstel “er kennelijk doorheen geglipt”, maar op Twitter valt te lezen dat het ook op andere trajecten het de laatste tijd mis ging. Een van de reizigers laat tegenover OOG TV weten dat het een wonder is dat er geen ongelukken zijn gebeurd. “Dit treinstel had nooit mogen vertrekken. Deze mensen hier zullen allemaal gezond en vitaal zijn, maar wat als een ouwe baas of iemand met gezondheidsproblemen in deze trein zit. Dan hou je het echt niet vol. Dit wat hier gebeurt is gewoon knettergek.”

Foto: Groninger Krant