40-jarig jubileum voor zanger Klaas Landman uit Niebert

40-jarig jubileum voor zanger Klaas Landman uit Niebert

NIEBERT – Voor zanger Klaas Landman uit Niebert belooft 2020 een bijzonder jaar te worden. Hij viert dan zijn 40-jarig jubileum.

Landman is geen onbekende in de regionale zangwereld. In de jaren ’80 werkte hij regelmatig mee aan programma’s van Radio Noord en gaf hij vele koffieconcerten. De zanger treedt nog altijd op stond vorig jaar zelfs in de finale van het Ouderen Songfestival (OSF) in het DelaMar Theater in Amsterdam. Volgend jaar viert hij zijn 40-jarig jubileum als zanger.

“Al treed ik de laatste jaren niet zo vaak meer op, toch wil ik dit jubileum in 2020 niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan. We gaan het met een speciaal concert vieren. Momenteel wordt al aan de voorbereidingen gewerkt”, aldus Landman.

Speciaal programma

In 2010 is het ook 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. In het kader daarvan is het daarom mogelijk om voor 2020 het programma Trees heeft een Canadees te boeken. Daarin brengt Klaas, begeleid door pianist Gerard van der Laan, zowel serieuze als vrolijke liedjes uit de oorlogstijd en de periode na de bevrijding. Dit programma is geschikt voor bijvoorbeeld een ouderenmiddag, koffieconcert of verenigingen die aan hun jaarvergadering eens iets anders dan een lezing willen toevoegen.

Tour de Chant

De komende maanden werkt de zanger een aantal keren mee aan een Tour de Chant langs wooncentra voor ouderen, voornamelijk in de regio Amsterdam. “Erg leuk dat de OSF-organisatie mij daarvoor gevraagd heeft”, zo zegt een opgetogen Klaas. “Verder verwacht ik dit jaar samen met pianist Gerard van der Laan ook nog wel enkele optredens te verzorgen. Ik kijk echter nu al uit naar 2020!”

Kijk voor meer informatie op klaaslandman.nl.

Foto: Klaas Landman