Privévervoer van asociale asielzoekers met belastinggeld?

Privévervoer van asociale asielzoekers met belastinggeld?

TER APEL – Er is onduidelijkheid over wie er opdraait voor de kosten van de pendelbus voor asociale asielzoekers uit het azc in Ter Apel.

Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Justitie en Veiligheid zei tijdens een werkbezoek aan gemeente Westerwolde dat de inzet van een privé-pendelbus wordt gefinancierd door het ministerie van Justitie en Veiligheid. De PVV Groningen heeft hierover vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Buskaartjes

Ook over de prijs en de betaling van de buskaartjes bestaat onduidelijkheid. Het vervoer zou mogelijk gratis worden, maar dit is door een motie van de SP door de Tweede Kamer tegengehouden. Hoeveel een kaartje nu wel gaat kosten en waar tickets gekocht kunnen worden is nog onbekend. Qbuzz heeft laten dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) hiervoor een oplossing moet zoeken.

“Als er betaald moet worden, dan moet dat vooraf en niet in de bus. Dan kun je dus weer gedoe verwachten”, zo laat woordvoerder Michel van der Mark weten. Volgens het COA is vooraf betalen een optie, maar het Ministerie van Justitie en Veiligheid moet uiteindelijk beslissen op wat voor manier asielzoekers uit het AZC in Ter Apel straks hun buskaartjes kunnen kopen.

Foto: OV-bureau Groningen Drenthe