Hoogste punt voor nieuwbouw Lewenborg

Hoogste punt voor nieuwbouw Lewenborg

GRONINGEN – In Lewenborg bouwt Lefier aan 32 nul-op-de-meter aardbevingsbestendige huurappartementen bestemd voor 55 jaar en ouder.

Sinds dit voorjaar wordt er hard gewerkt aan de nieuwbouw tegenover de sporthal in Lewenborg. Dat resulteerde in het behalen van het zogenoemde “hoogste punt” van de bouw, een belangrijk moment voor zowel bouwbedrijf Salverda als opdrachtgever Lefier. De bouwvakkers vierden dit op maandag 15 oktober.

Doorstroming

In 2015 heeft Lefier onderzoek gedaan naar de woonbehoefte van 55+’ers in Lewenborg. Een werkgroep van bewoners heeft goede input gegeven aan het plan dat er nu ligt. Er is een groeiende vraag naar goede huisvesting voor senioren, dichtbij voorzieningen.

De bouw van deze appartementen naast het gezondheidscentrum en dichtbij het winkelcentrum van Lewenborg voorziet in deze behoefte. Bovendien draagt het ook bij aan de doorstroming van eengezinswoningen naar appartementen. En zo komen er ook weer huizen vrij voor gezinnen.

Op schema

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed bij Lefier: “Ondanks forse druk op werklieden en materialen liggen we met de bouw van dit nul-op-de-meter nieuwbouw appartementencomplex nog mooi op schema. Per april 2019 gaan de woningen in de verhuur.”

Foto: Lefier