Lagere gasrekening dankzij pelletkachel

Lagere gasrekening dankzij pelletkachel

WINSUM – Onderzoek van Bustotaal wijst uit dat het stoken op een pelletkachel op termijn een lagere gasrekening oplevert.

De in Winsum gevestigde webwinkel onderzocht wat het verschil is in kosten tussen het gebruik van een traditionele gaskachel en een pelletkachel. Uit de cijfers komt naar voren dat de maandelijkse gasrekening op termijn aanzienlijk daalt bij gebruik van de laatstgenoemde. Zo kan een gemiddeld gezien ruim de helft besparen.

Gemiddeld gezinsverbruik

Een gemiddeld gezin gebruikt met een pelletkachel zo’n 1500 tot 2000 kilogram aan pellets (houtkorrels) per jaar. “Dit komt neer op een bedrag van circa 382,50 tot 500 euro”, aldus Bustotaal. “Kijk je naar de hoeveelheid gas die een vergelijkbaar gezin per jaar ongeveer opstookt, dan lopen de kosten al gauw op tot een bedrag tussen de 900 en 1100 euro. Ruim het dubbele dus!”

Een bijkomend voordeel is dat een pelletkachel volgens de webwinkel vaak aanzet tot energiezuiniger en -efficiënter gedrag, onder meer door functionaliteiten zoals de ecostopfunctie en thermostaatcomputer.

Bustotaal

Bustotaal is een webwinkel uit Winsum, Groningen opgericht in 2013. De webshop biedt meer dan 10.000 producten op het gebied van haard en huis, dier en welzijn en land en stal.

Dit bericht is in opdracht geschreven.

Foto: Pixabay