Nieuws over 112

Hoogwerker valt om bij sportpark Esserberg: Werknemer naar ziekenhuis

Door | 9 juli 2024

GRONINGEN – Bij werkzaamheden op sportpark Esserberg is vanmiddag een ongeval gebeurd. Een hoogwerker raakte door nog onbekende oorzaak uit balans en viel om, waarbij de inzittende enkele meters naar beneden viel. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om het slachtoffer te stabiliseren en naar het ziekenhuis te vervoeren. De arbodienst is een onderzoek gestart naar de oorzaak van… Lees meer »

Ontruiming pro-Palestijns tentenkamp Groningen na bezetting RUG-gebouw

Door | 13 juni 2024

GRONINGEN – Op woensdagavond 12 juni heeft de politie het pro-Palestijnse tentenkamp op het Harmonieplein in Groningen ontruimd. Deze actie volgde op een eerdere bezetting en ontruiming van het RUG-gebouw aan de Oude Boteringestraat eerder die dag. Het tentenkamp, dat een maand geleden begon als protest bij het RUG-complex, is hiermee ook ten einde gekomen. De actievoerders besloten… Lees meer »

Aanhouding verricht in zware mishandelingszaak Poelestraat

Door | 10 juni 2024

GRONINGEN – Een 18-jarige man uit Groningen is op maandag 10 juni aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot doodslag. Het incident vond plaats op 14 december 2023 in de Poelestraat, waarbij een 27-jarige man uit Roerdalen ernstig gewond raakte en naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Op donderdag 14 december, rond 04.00 uur, vond een… Lees meer »

Zwaargewonde bij schietincident in Groningen: Verdachte aangehouden

Door | 9 juni 2024

GRONINGEN – De politie onderzoekt een schietincident dat zondagochtend rond 06.00 uur plaatsvond aan de Rademarkt in Groningen. Hierbij raakte een 22-jarige vrouw uit Groningen zwaargewond. Een 31-jarige man uit Delfzijl is als verdachte aangehouden en wordt verhoord. Rond 06.00 uur hoorden agenten in de buurt een knal en gingen direct op onderzoek uit. Ze troffen een zwaargewonde… Lees meer »

Steekincident in Groningen: Man gewond, vrouw aangehouden

Door | 8 juni 2024

GRONINGEN – Gisteravond raakte een 28-jarige man gewond bij een steekincident aan de Vrydemalaan in Groningen. De politie kon kort na het incident een 39-jarige verdachte aanhouden. Het onderzoek is in volle gang en de politie roept getuigen op om zich te melden. Rond 23.00 uur ontving de politie een melding van een steekincident. Meerdere eenheden gingen direct… Lees meer »

Binnenspeeltuin Landgoed Nienoord verwoest door brand

Door | 7 mei 2024

LEEK – Maandagavond is er brand uitgebroken in de binnenspeeltuin van het Speelparadijs op Landgoed Nienoord in Leek. Het vuur ontstond in de overdekte speeltuin en verspreidde zich snel. Meerdere brandweerploegen, waaronder die uit Roden, Norg, Groningen, Eelde en Peize, werden ingezet om de brand te bestrijden. Rond 23.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester, maar… Lees meer »

Wereldrestaurant Groningen gesloten na overlijden eigenaren

Door | 7 mei 2024

GRONINGEN – Het afgelopen weekend zijn de uitbater van restaurant Wereldgeluk in Groningen en haar partner levenloos aangetroffen in hun woning in Nieuwediep. Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat beide personen zijn overleden en dat de exacte omstandigheden nog worden onderzocht. Het is nog onduidelijk of het gaat om een relationeel drama of gezamenlijke zelfdoding. Foto:… Lees meer »

Kind aangereden op Noorderbinnensingel in Groningen

Door | 1 mei 2024

GRONINGEN – Op 30 april heeft er aan de Noorderbinnensingel in Groningen een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een kind van 3 jaar. Het slachtoffertje is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd kort na het ongeval op een andere locatie in Groningen aangetroffen. De politie heeft twee verdachten uit Groningen aangehouden, een… Lees meer »

Poging tot overval en beroving van fiets in Eelderwolde

Door | 15 april 2024

EELDERWOLDE – Twee gemaskerde mannen hebben afgelopen zondagnacht geprobeerd om een vestiging van McDonalds in Eelderwolde te overvallen. De mannen bedreigden een jongen met een mes en stalen zijn fiets voordat ze de vestiging van de horecagelegenheid probeerden binnen te komen. Gelukkig wist het personeel hen af te weren, zonder dat er iets gestolen werd. Tijdens hun vlucht… Lees meer »