Nieuws over Uitgaan

Optreden Ketelkoor in Openluchttheater Sellingen op 21 juli

Door | 14 juli 2024

SELLINGEN – Op zondag 21 juli om 14.30 uur vindt het jaarlijkse optreden plaats van het Sellinger Ketelkoor in het Openluchttheater Sellingen. Zoals we gewend zijn van dit vrolijke amusementskoor onder leiding van de op diverse gebieden begaafde dirigent Eize Hoomoedt, gaat het publiek weer aangenaam verrast worden door oude maar ook nieuwe liedjes in verschillende thema’s met… Lees meer »

Voorstelling Hooge Tonen krijgt steeds meer vorm: Kaartverkoop gestart

Door | 12 juli 2024

LEENS – De contouren van de Gronings Vuur-productie in Het Hogeland worden steeds meer zichtbaar. Op het historische Landgoed Verhildersum verrijst eind september het dorp van de toekomst. Dat is het decor van Hooge Tonen, een muzikale vertelling over de toekomst van Het Hogeland. De kaartverkoop is inmiddels gestart via groningsvuur.nl. Bart de Vrees is artistiek projectleider van… Lees meer »

Open tuinen op zaterdag 20 en zondag 21 juli in Midden-Groningen

Door | 11 juli 2024

HARKSTEDE – Groei & Bloei Groningen organiseert de Open Tuinen Estafette, waarbij liefhebbers van prachtige tuinen hun hart kunnen ophalen. Van eind mei tot september openen zes lokale afdelingen om de beurt hun tuinen voor het publiek. Dit weekend, op 20 en 21 juli, is het de beurt aan de afdeling Midden-Groningen. In de provincie Groningen zijn veel… Lees meer »

Historisch Oogstfestival op het Landgoed Verhildersum in Leens

Door | 11 juli 2024

LEENS – Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt het grootste historische evenement van Het Hogeland plaats bij Museum Borg Verhildersum in Leens: het Historisch Oogstfestival. Een feest van herkenning en nostalgie, maar ook een plek om elkaar te ontmoeten en samen te genieten van een weekend vol gezelligheid. Herleef de 19e eeuw Benieuwd hoe het leven… Lees meer »

Improvisatievoorstelling ‘Ulteam tegen Ulteam’ op 6 juli in Groningen

Door | 26 juni 2024

GRONINGEN – Op zaterdag 6 juli gaat improvisatievereniging Ulteam de strijd aan met… zichzelf! In het theater van het Parcival College gaan de leden van Ulteam een klassieke theatersportwedstrijd houden tegen de andere leden van Ulteam. Een wedstrijd te vergelijken met Captain America: Civil War, gegarandeerd dat het een battle wordt die je niet wil missen! Entree: gratis.… Lees meer »

Groningen viert de liefde tijdens roze zaterdag

Door | 20 juni 2024

GRONINGEN – Op zaterdag 22 juni 2024 kunnen bezoekers van de Akerk (Akerkhof 2) elkaar de liefde verklaren in het bijzijn van een trouwambtenaar. Van 13.00-17.00 uur zijn er 12 trouwambtenaren aanwezig en kun je je  trouw- of vriendschapsbelofte uitspreken of hernieuwen. Aanmelden is niet noodzakelijk. Het evenement is onderdeel van roze zaterdag en is bedoeld voor iedereen… Lees meer »

StartFest Scheemda: Het festival waar alles draait om ontwikkeling

Door | 19 juni 2024

SCHEEMDA – Op donderdag 27 juni vindt de vierde editie van StartFest plaats in de monumentale oude strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. StartFest is het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland, met 12 festivals verspreid over Groningen en Noord-Drenthe. De eerdere edities in Groningen, Appingedam en Assen waren een groot succes. Deze editie wordt georganiseerd voor inwoners van… Lees meer »

Dit kun je aanstaande zaterdag zien en beleven tijdens Roze Zaterdag

Door | 18 juni 2024

GRONINGEN – Op zaterdag 22 juni staat Groningen in het teken van Roze Zaterdag, een viering van diversiteit en inclusiviteit die verder gaat dan het doorbreken van stigma’s. Dit jaar draait het om het verbinden van mensen door de tijd heen en tussen gemeenschappen, individuen, en de regio. Met de Grote Markt als bruisend middelpunt biedt de binnenstad… Lees meer »

Zeldzaam Mooi Markt op Vismarkt in Groningen op 30 juni

Door | 17 juni 2024

GRONINGEN – Op zondag 30 juni is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt in Groningen. Het is een markt met zeldzaam mooie producten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Alle producten zijn handgemaakt, zelfontworpen of in kleine oplages (lokaal) geproduceerd. Daarnaast worden er ook ambachtelijke (biologische) lekkernijen verkocht. Kunstenaar Oscar Prinsen heeft… Lees meer »