Nieuws over Midden-Groningen

Crowdfunding voor Anthea uit Kiel-Windeweer voor operatie in Amerika

Door | 15 juli 2024

KIEL-WINDEWEER – Er is een crowdfundingsactie opgestart voor Anthea uit Kiel-Windeweer, die in juli 2023 ernstige hersenschuddingen opliep na een trap van een paard en een val. Hierdoor is ze nu nauwelijks belastbaar en heeft dringend een behandeling in de Verenigde Staten nodig. Als gevolg van een ongeluk met haar paard heeft Anthea vorig jaar een hersenschudding opgelopen.… Lees meer »

Open tuinen op zaterdag 20 en zondag 21 juli in Midden-Groningen

Door | 11 juli 2024

HARKSTEDE – Groei & Bloei Groningen organiseert de Open Tuinen Estafette, waarbij liefhebbers van prachtige tuinen hun hart kunnen ophalen. Van eind mei tot september openen zes lokale afdelingen om de beurt hun tuinen voor het publiek. Dit weekend, op 20 en 21 juli, is het de beurt aan de afdeling Midden-Groningen. In de provincie Groningen zijn veel… Lees meer »

Groninger Huis verduurzaamt 700 woningen

Door | 4 juli 2024

SAPPEMEER – Gisteren werd het verduurzamingsproject aan de Parkstraat in Sappemeer feestelijk opgeleverd. Woonstichting Groninger Huis knapte hier 36 appartementen op. De woningen kregen niet alleen een zichtbare make-over, maar ook een energiezuinige upgrade. Ook in andere plaatsen is de woningcorporatie verduurzamingsslagen aan het maken. Voor het einde van dit jaar hebben ongeveer 700 woningen een duurzame opknapbeurt… Lees meer »

Märklin-baan Noord-Nederlands Trein & Tram Museum krijgt vorm

Door | 1 juli 2024

ZUIDBROEK – In het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) wordt sinds eind 2022 gewerkt aan de bouw van een grote modelbaan van Märklin. Het museum kreeg destijds een grote schenking modelspoor, waarmee het startsein van de bouw werd gegeven. Iedere vrijdagochtend werkt een team van enthousiaste modelbouwers aan het project. Inmiddels zijn de eerste contouren van het… Lees meer »

Horecadrukwerk Reclameland stijgt met 24 procent dankzij warme Oranjezomer

Door | 27 juni 2024

WESTERBROEK – De Nederlandse horeca heeft zich goed voorbereid op een warme Oranjezomer. Die conclusie trekt online drukkerij Reclameland nadat het zijn horecadrukwerk over de eerste vijf maanden van 2024 zag groeien met 24 procent naar 2,8 miljoen stuks. Het aantal bestelde bierviltjes steeg in dezelfde periode met 23 procent naar 379 duizend stuks. Met het Europees Kampioenschap… Lees meer »

Boekpresentatie door Menno Prins in Slochteren: ‘DIT is Yoga’ en ‘CAWI’

Door | 24 juni 2024

SLOCHTEREN – Donderdagavond 4 juli kunnen belangstellenden vanaf 19.30 uur een boekpresentatie bijwonen in de Houtstek te Slochteren. Menno Prins, inwoner van de gemeente Midden-Groningen vertelt als auteur en medeauteur over ‘DIT is Yoga’ en ‘CAWI’ (Communcicatie met Alles Wat is). Beide boeken komen officieel pas dit najaar uit, maar zijn na de presentatie gesigneerd tegen voorverkoop-prijzen te… Lees meer »

Sander Blom op tournee door provincie met Groninger volksverhalen

Door | 18 juni 2024

PROVINCIE – Wist je dat de laatste echte kluizenaar in Nederland op het Hogeland woont? En wie was nu eigenlijk precies Aagt? Op zaterdag 29 juni houdt schrijver Sander Blom een tour langs drie markante locaties in de provincie Groningen, om antwoord op deze en meer vragen te geven. Hij begint bij de luchtwachttoren in Warfhuizen en presenteert… Lees meer »

Nieuwe hondenwinkel BABOO: ‘Laten we beter voor onze honden zorgen’

Door | 14 juni 2024

GRONINGEN – Nederland is een nieuwe online hondenwinkel rijker: BABOO. De winkel is gespecialiseerd in producten die het welzijn en de gezondheid van honden ondersteunen. Oprichter Liza Bergman is gedreven om, samen met een internationale beweging van dierenartsen en hondenexperts, de wereld voor honden te verbeteren. Kwaliteit van hondenvoer onder de loep Liza Bergman: “Er is veel mis met… Lees meer »