Categorie: Wonen & Lifestyle

Wonen en lifestyle nieuws uit Groningen

Stadsnieuws Eemskanaalzone: gemeente en ontwikkelaars trekken samen op

Eemskanaalzone: gemeente en ontwikkelaars trekken samen op

De gemeente Groningen, gebiedsontwikkelaar VanWonen, VolkerWessels Vastgoed en de woningbouwcorporaties Lefier en Nijestee hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een onderdeel van de Eemskanaalzone te Groningen.

Stadsnieuws Komt er een publiek zwembad in de binnenstad?

Komt er een publiek zwembad in de binnenstad?

De gemeente Groningen wil haar inwoners stimuleren er een gezonde levensstijl op na te houden en presenteert in haar toekomstplannen meer ruimte voor sport en spel in de binnenstad.

Stadsnieuws Groningen kent hoog aantal uitwonende studenten

Groningen kent hoog aantal uitwonende studenten

Het grootste aantal uitwonende studenten is gevestigd in Wageningen en Groningen. Maar liefst 61 procent van de HBO-voltijdstudenten dat in Groningen studeert is uitwonend. Bij universitaire voltijdstudenten is dat 10 procent.

Stadsnieuws Studenten starten website voor internationals

Studenten starten website voor internationals

Buitenlandse jongeren die overwegen om in Groningen te gaan studeren of werken, kunnen vanaf vandaag terecht op een nieuwe, Engelstalige website die antwoord geeft op vragen met betrekking tot huisvesting en regelgeving in Stad. Daarnaast kunnen zij telefonisch en fysiek informatie inwinnen via een servicedesk, bestaande uit een team van internationale studenten (foto).

Stadsnieuws Oosterparkwijk krijgt eerste Coöperatieve Wijkraad van Nederland

Oosterparkwijk krijgt eerste Coöperatieve Wijkraad van Nederland

De Oosterparkwijk is de eerste wijk in Nederland die een Coöperatieve Wijkraad krijgt. In de wijkraad nemen wijkbewoners samen met raadsleden beslissingen over onderwerpen die spelen in de wijk. Op dinsdag 11 juli is er een bijeenkomst over de nieuw te vormen wijkraad.

Stadsnieuws Nieuwe buurt- en straatnamen in Helpman en Meerstad

Nieuwe buurt- en straatnamen in Helpman en Meerstad

De Gemeente Groningen maakt vandaag de namen bekend van nieuwe buurten en straten in Helpman en Meerstad. De nieuwe namen verwijzen naar de historie van beide gebieden en zijn noodzakelijk omdat de nieuwe buurten inmiddels in ontwikkeling zijn.