Categorie: Cultuur & Kunst

Cultureel nieuws uit Groningen

Cultuur & Kunst Première WAARK in de Fraeylemaborg

Première WAARK in de Fraeylemaborg

Theatergroep WAARK speelt op vrijdag 29 september de première van haar nieuwe voorstelling De Menalda vetes in de boerderij van de Fraeylemaborg in Slochteren. Het stuk is tot en met maart volgend jaar te zien.

Cultuur & Kunst Circus Bossle zet tenten op in Stad

Circus Bossle zet tenten op in Stad

Het Duitse Circus Bossle komt naar Groningen voor een nieuwe show. Vanaf 16 september staat de grote circustent precies op de grens van Groningen en Haren.

Cultuur & Kunst Open huis VRIJDAG goed bezocht

Open huis VRIJDAG goed bezocht

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, zette vanmiddag haar deuren wijd open voor bezoekers tijdens het VRIJDAG Open. Honderden mensen bezochten het open huis.

Cultuur & Kunst Grootkoor Groningen start met repetities kerstconcert

Grootkoor Groningen start met repetities kerstconcert

Op zaterdag 23 september starten de repetities voor het kerstconcert van Grootkoor Groningen, dat op 20 december 2017 in de Martinikerk wordt gehouden. Wie mee wil doen kan zich vanaf vandaag aanmelden.

Cultuur & Kunst Inschrijving Grunnsonic 2018 geopend

Inschrijving Grunnsonic 2018 geopend

Vanaf begin deze maand kunnen acts uit Stad en provincie zich weer inschrijven voor Grunnsonic, het gratis Groninger showcasefestival tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS). Inschrijven kan tot en met zondag 1 oktober 2017.

Cultuur & Kunst Kunstraad Groningen kent subsidies Pronkjewail Fonds toe

Kunstraad Groningen kent subsidies Pronkjewail Fonds toe

In het kader van het Pronkjewail Fonds heeft de Kunstraad Groningen subsidies toegekend aan negen initiatieven op het gebied van kunst- en cultuurparticipatie door ouderen in de gemeente en de provincie Groningen.

Cultuur & Kunst Financieel steuntje in de rug voor initiatieven ouderenparticipatie

Financieel steuntje in de rug voor initiatieven ouderenparticipatie

Cultuureducatie heeft voor plussers aantoonbare maatschappelijke meerwaarde. Actief bezig zijn met kunst en cultuur bevordert de gezondheid, het sociale leven en persoonlijk welzijn, biedt mentale uitdaging en geeft voldoening. Daarom is onlangs het Pronkjewail Fonds opgericht.