Nieuws over Cultuur

Voorstelling Hooge Tonen krijgt steeds meer vorm: Kaartverkoop gestart

Door | 12 juli 2024

LEENS – De contouren van de Gronings Vuur-productie in Het Hogeland worden steeds meer zichtbaar. Op het historische Landgoed Verhildersum verrijst eind september het dorp van de toekomst. Dat is het decor van Hooge Tonen, een muzikale vertelling over de toekomst van Het Hogeland. De kaartverkoop is inmiddels gestart via groningsvuur.nl. Bart de Vrees is artistiek projectleider van… Lees meer »

Start van Internationale Orgelserie in de Akerk met Peter Westerbrink

Door | 3 juli 2024

GRONINGEN – Op maandag 8 juli gaat de internationale orgelserie van de Akerk feestelijk van start om te vieren dat in 1953, 70 jaar geleden, de eerste zomerserie van orgelconcerten op het Arp Schnitgerorgel begon. Huisorganist Peter Westerbrink trapt wervelend af met een uitvoering van ‘Clavierübung III’ van Johann Sebastian Bach (1685-1750), ook wel bekend onder de (overigens… Lees meer »

Märklin-baan Noord-Nederlands Trein & Tram Museum krijgt vorm

Door | 1 juli 2024

ZUIDBROEK – In het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) wordt sinds eind 2022 gewerkt aan de bouw van een grote modelbaan van Märklin. Het museum kreeg destijds een grote schenking modelspoor, waarmee het startsein van de bouw werd gegeven. Iedere vrijdagochtend werkt een team van enthousiaste modelbouwers aan het project. Inmiddels zijn de eerste contouren van het… Lees meer »

Wethouder De Wrede onthult nieuw informatiebordje bij Peerd van Ome Loeks

Door | 28 juni 2024

GRONINGEN – Kunstpunt Groningen en Stadsbeheer hebben samen een belangrijke stap gezet om de informatievoorziening over kunst in de publieke ruimte te verbeteren met nieuwe informatiebordjes. Bij veel kunstwerken in de gemeente zijn de huidige bordjes verouderd of ontbreken ze. Daarom komen er nieuwe informatiebordjes. Daarop zijn bovendien QR-codes toegevoegd: “Wat is dit? Waar gaat dit over? Waarom… Lees meer »

Marketing Groningen roept Stadjers op: Toon je liefde voor Stad

Door | 27 juni 2024

GRONINGEN – “Breng een ode aan Groningen”, is de oproep die Marketing Groningen doet aan bewoners in hun hagelnieuwe stadscampagne. De campagne, met de naam Love, Groningen, is bedoeld om de trots van de Groningers aan te wakkeren. Daarnaast wil Marketing Groningen bewoners activeren om hun eigen stad te (her)ontdekken. De oproep om een ode te maken voor… Lees meer »

Nieuwkomers en Groningers: Let’s Meet!

Door | 27 juni 2024

GRONINGEN – Wees welkom bij Let’s Meet! waar Groningers en nieuwkomers elkaar op 5 juli in een gezellige setting ontmoeten. Het wordt een avond vol verhalen, muziek, ontmoeting en inspiratie. Taalbarrière? Geen probleem. De organisatie zorgt ervoor dat iedereen met elkaar in contact komt, zelfs als je niet dezelfde taal spreekt. VRIJDAG in de Buurt organiseert meerdere bijeenkomsten… Lees meer »