Categorie: Opinie & Column

Columns en opinie uit Groningen

Opinie & Column Column: Offer

Column: Offer

COLUMN – Kaas, klompen en kadavers. Het hoort allemaal bij ons land. Zelfs kadavers worden tegenwoordig aan huis bezorgd.

Opinie & Column Column: Boerka

Column: Boerka

COLUMN – Ook zo benieuwd wat voor kleur sokken Peter R. de Vries aanheeft…? Ik kan ‘s ochtends niet opstaan zonder eraan te denken.

Opinie & Column Column: Pride

Column: Pride

COLUMN – “Aan de Amsterdamse grachten heb ik heel m’n hart voor altijd verpand.” Maar wat moet je tegenwoordig nog verpanden om er te kunnen blijven wonen.

Opinie & Column Column: Down

Column: Down

GRONINGEN – Om de zoveel weken kwam ze met haar moeder bij ons langs om geknipt te worden. Haar naam was Julia. Mijn moeder die kapster was noemde haar ‘bijzonder’.

Opinie & Column Column: Hitte

Column: Hitte

COLUMN – Nederland wordt door de hitte verzwolgen. De apocalyps is begonnen mensen. Dit wordt de zomer des doods.

Opinie & Column Column: Bull

Column: Bull

COLUMN – “De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren”, waren de woorden van Indiaas politicus Mahatma Gandhi.

Opinie & Column Column: Psycho

Column: Psycho

COLUMN – In Amsterdam liep vroeger een rare man door onze straat. Hij brabbelde wat en schudde met z’n hoofd. Alsof hij steeds nee zei tegen het leven.

Opinie & Column Column: Vaders die hun dochters missen

Column: Vaders die hun dochters missen

COLUMN – En weer zat er een vader bij Pauw. Na Wim Faber was het nu René Verschuur. De vader van de 19-jarige Roos die werd doodgeschoten bij een aanslag in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht.