Nieuws over Politiek

Inez verkozen tot nieuwe kinderburgemeester gemeente Groningen

Door | 12 juli 2024

GRONINGEN – Op donderdag 11 juli is Inez verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen. Met de slogan: ‘Groot word je in Groningen!’, wist zij de meeste stemmen binnen te halen. Burgemeester Koen Schuiling maakte dit donderdagmiddag in het Forum Groningen bekend. De kinderburgemeester wordt tijdens haar ambtstermijn bijgestaan door de nieuwe loco-kinderburgemeester Doris. De kinderburgemeester treedt vanaf… Lees meer »

Gemeenteraad Westerwolde neemt afscheid van Eize Hoomoedt als fractievoorzitter van GroenLinks Westerwolde

Door | 12 juli 2024

SELLINGEN – Na de algemene beschouwingen van woensdagavond 10 juli 2024 werd door de gemeenteraad van Westerwolde afscheid genomen van Eize Hoomoedt als fractievoorzitter van GroenLinks Westerwolde. Hij wordt na de zomer opgevolgd door de voor de raad al bekende René Kriek. Een groot aantal bestuursleden en sympathisanten waren bij deze laatste vergadering van Eize Hoomoedt aanwezig.  Het… Lees meer »

Denk mee over de economische agenda ‘Nij Begun’ van provincie Groningen

Door | 9 juli 2024

GRONINGEN – Bij de economische agenda van de provincie Groningen is een belangrijke tussentijdse mijlpaal bereikt: de uitgangspunten liggen klaar om er een reactie op te kunnen geven. Zowel Groningers als Noord-Drenten zijn van harte uitgenodigd om dit te doen via de website Stem van provincie Groningen. De kabinetsreactie Nij Begun is er helder over: de aanpak van… Lees meer »

Stem op de nieuwe kinderburgemeester van Groningen

Door | 28 juni 2024

GRONINGEN – De vijf kandidaten zijn bekend! Vanaf vrijdag 28 juni proberen de kandidaten met hun campagne zoveel mogelijk stemmen te verzamelen, om de kinderburgemeester van de gemeente Groningen te worden. Alle inwoners van de gemeente Groningen kunnen tot woensdag 10 juli 17.00 uur stemmen op hun favoriete kandidaat. Op donderdag 11 juli om 17.00 uur maakt burgemeester… Lees meer »

Gemeente Westerwolde sluit het financiële jaar 2023 af met positief resultaat

Door | 27 juni 2024

WESTERWOLDE – Gemeente Westerwolde sluit het financiële jaar 2023 af met een positief rekeningresultaat van € 5,1 miljoen. Ondanks de nog steeds stijgende kosten op het gebied van het sociaal domein (Jeugd, Wmo en Participatie), laat de jaarrekening 2023 een positief resultaat zien. Meevallers en uitstel van uitgaven Dit resultaat komt voornamelijk door incidentele meevallers. Daarnaast heeft de… Lees meer »

Verontrust Groningen maakt zich zorgen over 5G-uitrol in gemeente Groningen

Door | 23 juni 2024

GRONINGEN – Verontrust Groningen heeft haar zorgen geuit over de geplande uitrol van 5G in de gemeente Groningen. De organisatie roept de gemeente via een petitie op om de invoering van 5G tijdelijk stop te zetten totdat er meer duidelijkheid is over de mogelijke gezondheidsrisico’s. Volgens Verontrust Groningen is het van groot belang om eerst na te gaan… Lees meer »

Politieke Woensdag: Dit staat er op de agenda van de gemeente Groningen

Door | 19 juni 2024

GRONINGEN – Verschillende onderwerpen komen vandaag in het stadhuis tijdens de Politieke Woensdag van de gemeenteraad aan de orde. Onder andere de Pro-Palestina-demonstratie van woensdag 12 juni, moties over de overlast in het Noorderplantsoen en voorstellen voor nieuwe parkeermaatregelen. De sessie over de Pro-Palestina-demonstratie van 12 juni is om 14.00 uur in de raadzaal gepland. Deze ‘March for… Lees meer »

GroenLinks Westerwolde kondigt vertrek van fractievoorzitter Eize Hoomoedt aan

Door | 13 juni 2024

WESTERWOLDE – Woensdagavond 12 juni heeft Eize Hoomoedt, fractievoorzitter van GroenLinks Westerwolde, in een statement aangegeven dat hij zijn functie neer zal leggen. GroenLinks Westerwolde heeft begrip voor zijn redenen, maar vindt het zeer jammer dat hij zich genoodzaakt voelt vroegtijdig te stoppen als fractievoorzitter. “We hebben fantastisch met hem samengewerkt, waarbij hij altijd open stond voor opmerkingen… Lees meer »

Mislukte moordaanslag op Thierry Baudet in Groningse kroeg (video)

Door | 20 november 2023

GRONINGEN – Thierry Baudet, partijleider van Forum voor Democratie (FvD), lijkt tijdens een campagnebijeenkomst in Groningen vanavond ontsnapt te zijn aan een moordaanslag. Samen met andere prominente leden hield Baudet een campagnebijeenkomst in een stampvolle kroeg aan het Gedempte Zuiderdiep in het centrum van Groningen. De sfeer was gemoedelijk, maar net voordat Baudet het café wilde verlaten werd… Lees meer »