Nieuws over Pekela

Pas op: Oplichters doen zich voor als medewerkers Waterbedrijf Groningen

Door | 10 juni 2024

GRONINGEN – In de Groninger wijk Vinkhuizen zijn oplichters actief die zich voordoen als medewerkers van Waterbedrijf Groningen. Deze criminelen proberen onder valse voorwendselen bij mensen binnen te komen met de bedoeling geld en kostbaarheden te stelen. Dit probleem beperkt zich niet alleen tot de stad Groningen; recent zijn er ook soortgelijke meldingen binnengekomen uit de omgeving van… Lees meer »

Ruim 2.300 huurders in Groningen krijgen gratis energiedisplay

Door | 23 februari 2024

GRONINGEN – GeWOON Groen start met een proef om te achterhalen hoe het huurders bevalt om live inzicht te krijgen in hun energieverbruik. In totaal krijgen ruim 2.300 huishoudens van de samenwerkende woningcorporaties Acantus, Groninger Huis, Wierden en Borgen, Wold & Waard en Lefier het aanbod om een gratis energiedisplay in huis te halen. De komende tijd worden… Lees meer »

Explosies bij pand in Oude Pekela en woning in Winschoten

Door | 20 september 2023

OUDE PEKELA/WINSCHOTEN – Bij een pand in Oude Pekela en een woning in Winschoten hebben afgelopen avond en nacht opnieuw explosies plaatsgevonden. Inwoners van de gemeente Oldambt zijn wederom opgeschikt door een aantal explosies. Dinsdagavond rond 23.30 uur kwamen er bij de politie meldingen binnen over een explosie bij een zon- en nagelstudio aan de Feiko Clockstraat in… Lees meer »

Glasvezelcampagne in Pekela voor supersnel internet en scherpe tv

Door | 25 januari 2023

PEKELA – DELTA Netwerk start het nieuwe jaar goed met een glasvezelcampagne in de gemeente Pekela. Als 20% van de inwoners van Boven Pekela, Nieuwe Pekela en Oude Pekela vóór 1 maart 2023 een abonnement afsluit, wordt er glasvezel aangelegd. Deze inwoners krijgen dan een glasvezelaansluiting in huis en bovendien betalen zij geen aansluitkosten ter waarde van €650,-.… Lees meer »

Pekela Duurzaam levert een zonnedak in Pekela op

Door | 23 september 2022

PEKELA – Pekela heeft er een zonnedak bij die de komende 16 jaar door de lokale energiecoöperatie wordt beheerd en geëxploiteerd. Op dit dak liggen 264 zonnepanelen. Leden van de coöperatie kunnen meedoen aan dit project door participaties te kopen. Coöperatieve Vereniging Pekela Duurzaam huurt het dak van de dak eigenaar in Nieuwe Pekela. Extra aantrekkelijke bijkomstigheid is dat… Lees meer »

Landbouwverkeer toegestaan op provinciale wegen bij Appingedam en Winschoten

Door | 21 december 2021

APPINGEDAM/WINSCHOTEN/PEKELA’S – De provincie Groningen stelt in de loop van 2022 drie provinciale wegen open voor landbouwverkeer. Het gaat om de N360 tussen Tjamsweer en de Jan Bronsweg in Appingedam, de oostelijke rondweg van Winschoten (N367) en de Winschoterweg tussen de Winschoterhoogebrug en de aansluiting bij Blijham (N368). Op termijn wordt ook de provinciale weg N367 achter de… Lees meer »

Inner Wheel Pekela helpt kinderen meedoen

Door | 20 oktober 2021

PEKELA – Afgelopen periode heeft Serviceclub Inner Wheel Pekela verschillende acties gehouden om geld op te halen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen. Met deze bijdrage kan het Jeugdfonds nog meer kinderen uit de gemeente Pekela die opgroeien in een gezin met geldzorgen structureel mee laten doen aan sport- en cultuuractiviteiten. Onlangs was het bestuur van het… Lees meer »

Contract gemeente Oldambt en Afeer verlengd

Door | 2 augustus 2021

WINSCHOTEN – Op 29 juni werd het groepsdetacheringscontract tussen de gemeente Oldambt en Afeer voor het groenonderhoud in de gemeente verlengd. Ondertekenaars Anton Saman, directeur cluster Ruimtelijke Zaken, en Johan van Dam, algemeen directeur van Afeer plaatsten hun handtekening onder het contract dat loopt tot 31-12-2024 en een groepsdetachering van 73 fte betreft. Samen met de gemeente Sinds… Lees meer »

Kinderen uit Pekela versieren bruggen in het kader van vrijheid

Door | 28 april 2021

PEKELA – De afgelopen weken hebben kinderen van basisschool St. Willibrordus en kinderen van het Dollard College kunstwerken gemaakt in het kader van de viering van 75 (+1) jaar vrijheid Groningen. Deze kunstwerken zijn onder leiding van lokale kunstenaars door kinderen gemaakt en vervolgens gedrukt op spandoeken. De spandoeken worden deze week aan verschillende bruggen opgehangen. Vorig jaar… Lees meer »