Ergün S. boorde Ford Focus door muur van kartcentrum Kardinge

Ergün S. boorde Ford Focus door muur van kartcentrum Kardinge

GRONINGEN – De verdachte van de bioscoopmoorden boorde een paar weken eerder een Ford Focus door de muur van een kartcentrum.

Dat schrijft het Dagblad van het Noorden vandaag. In de nacht van 6 op 7 oktober reed Ergün S. met een zilverkleurige Ford Focus dwars door de golfplaten muur van Kartracing & Bowling Groningen. Bij de ramkraak werd niets buitgemaakt, maar het gebouw had enorme schade. S. werd opgepakt maar kwam na enkele dagen alweer vrij.

Enkele dagen later, op 17 oktober, werd S. opnieuw aangehouden. Hij reed onder invloed van cannabis rond in Sappemeer en kreeg daarvoor een boete van 850 euro. Volgens de ex-vriendin van S. was hij in Groningen voor haar. De 26-jarige vrouw houdt zich al jaren voor hem verborgen in een plaatsje in Groningen.

‘Hij was hier voor mij’

“Ik weet ook zeker dat hij in Groningen was voor mij. Dat is namelijk al vaker gebeurd”, zo laat ze weten tegenover het AD. “Hij was een keer in de buurt, maar toen zei hij tegen de politie dat hij naar een feestje ging. Dat kan helemaal niet, want hij kent hier niemand, maar ze kunnen niet bewijzen dat het niet zo is. Hij is gek, hij is altijd al gevaarlijk geweest.”

Verlengd voorarrest

Vandaag heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Groningen besloten dat S. veertien dagen langer vast blijft zitten. S. zit momenteel in beperking en mag daarom geen contact hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat.

Foto: Fareeba Sheedfar