Ex-vriendin: ‘Ergün S. is gek. Hij is altijd al gevaarlijk geweest’

Ex-vriendin: ‘Ergün S. is gek. Hij is altijd al gevaarlijk geweest’

GRONINGEN – De ex-vriendin van Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden, hield zich al jaren verborgen haar 33-jarige ex.

Dat schrijft het AD vandaag. De 26-jarige ex-vriendin, die niet met naam en toenaam in de krant wil, leerde S. kennen via Facebook. In het begin hadden ze het leuk, maar als snel werd hun korte relatie een nachtmerrie vanwege Ergüns ‘rare ideeën en agressiviteit’. Zes weken na de bevalling van haar dochtertje verliet ze S.

Psychoses

De ex-vriendin zegt vaak door hem te zijn geslagen. “Ik wilde dat hij zich liet behandelen, maar hij nam alleen nooit zijn medicijnen in, ja, als de hulpverlening langskwam, alleen dan.” Ook kon S. niet van de drugs afblijven. “Dat maakte alles steeds erger”, vertelt ze. “Hij is gek, hij is altijd al gevaarlijk geweest. En niet alleen als hij een psychose had, je kan niet vijf jaar een psychose hebben.”

Aangifte hielp niet

De vrouw trok eerst in bij haar moeder, niet ver van Rotterdam. Maar toen S. daar te pas en te onpas op de stoep stond, besloot ze terug te gaan naar een plaatsje in Groningen waar ze is opgegroeid. “Ik weet ook zeker dat hij in Groningen was voor mij. Dat is namelijk al vaker gebeurd”, zo schrijft het AD. “Ik heb meerdere keren aangifte gedaan van stalking en bedreiging. Ik heb die appjes ook allemaal bewaard. Maar de politie zegt dan steeds dat het alleen maar teksten zijn, dat ze niet kunnen bewijzen dat hij echt achter me aanzit.”

Frustratie

“Hij was een keer in de buurt, maar toen zei hij tegen de politie dat hij naar een feestje ging. Dat kan helemaal niet, want hij kent hier niemand, maar ze kunnen niet bewijzen dat het niet zo is. Wel heb ik, nadat hij was opgepakt in de buurt, een tijd met een noodknop rondgelopen. Maar dat dit dan nu gebeurt, gewoon uit pure frustratie van hem, of zo. Hij kent die mensen in de bioscoop helemaal niet. Het is echt zó vreselijk allemaal.”

Foto: Niek Verlaan/Pixabay