Gina en Marinus werden gevonden in het trappenhuis

Gina en Marinus werden gevonden in het trappenhuis

GRONINGEN – De slachtoffers van de moord in Pathé zijn schoonmakers Gina en Marinus Visser uit Slochteren.

Het echtpaar van in de vijftig maakte het filiaal van Pathé aan het Gedempte Zuiderdiep al jaren schoon. Ze werkten altijd samen en begonnen ‘s ochtends rond 07:30 uur. Het is nog onbekend wat er vanochtend exact is gebeurd, maar volgens het AD vermoedt de politie een uit de hand gelopen overval.

Uit de hand gelopen overval

Toen Gina (55) en Marinus (56) vanochtend het vuilnis buiten zetten, glipte de nu voortvluchtige Ergün S. naar binnen via een nooduitgang. De politie denkt dat S. de schoonmakers binnen tegen het lijf liep. De lichamen van het echtpaar werden in het trappenhuis gevonden. Marinus op de eerste verdieping en Gina een verdieping hoger.

Het tweetal werkte voor schoonmaakbedrijf Gom dat alle filialen van Pathé schoonhoudt. Het bedrijf riep Marinus in 2014 uit tot medewerker van het jaar. Naast het Pathé-filiaal hield hij ook De Bijenkorf in Groningen schoon. Het echtpaar laat een zoon en dochter van in de twintig na. De zoon loopt momenteel stage in Korea en probeert zo snel mogelijk naar Nederland te komen.

[UPDATE] De politie heeft verdachte Ergün S. aangehouden.

Foto: Google Street View