Ben jij het schrijftalent van Groningen? Write Now!

Ben jij het schrijftalent van Groningen? Write Now!

GRONINGEN – Jongeren van 15 tot en met 24 jaar kunnen tot 1 april hun teksten insturen voor de jaarlijkse schrijfwedstrijd Write Now!

Tijdens de Groningse voorronde op 1 mei maakt juryvoorzitter Lotte Lentes bekend welke drie jonge schrijvers in de prijzen vallen en wie zich plaatst voor de finale.

Meedoen

Write Now! is de grootste wedstrijd voor jong schrijftalent van 15 tot en met 24 jaar uit Nederland en Vlaanderen. Alle genres – verhalen, gedichten, spoken word, scenario’s of songteksten – zijn toegestaan. Teksten insturen kan tot en met 31 maart 2019 via writenow.nu, waarna de deelnemers ingedeeld worden in tien regionale voorronden, waar Groningen er één van is. Stadsdichter Lilian Zielstra won in 2015 deze voorronde en Jante Wortel, die hier in 2016 de eerste prijs won, werkt momenteel aan haar debuutroman die uitkomt bij Das Mag Uitgevers.

Voorronden en finale

De voorronde van Groningen vindt plaats op woensdag 1 mei in de Groninger Forum Bibliotheek. Voorafgaand aan de prijsuitreiking geeft schrijver en redacteur Nowelle Barnhoorn een gratis workshop, waarin deelnemers hun schrijfvaardigheden verder kunnen ontwikkelen. De presentatie van de avond is in handen van Richard Nobbe en de muziek wordt verzorgd door een jonge artiest. Aan het eind van het programma maakt auteur en juryvoorzitter Lotte Lentes bekend wie een felbegeerde finaleplek verovert en wie er naar huis gaan met de tweede en derde prijs.

Prijzenpakket

Per voorronde worden er drie prijzen vergeven: € 250,-, € 125,- of € 75,- aan boekenbonnen. De eersteprijswinnaar gaat door naar de finale op 30 juni in Rotterdam en wanneer alle voorronden zijn afgelopen, plaatsen nog vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale. De hoofdprijs van Write Now! 2019 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie, een publicatie en optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival.

Successen

Deelnemers en winnaars van Write Now! worden geregeld opgemerkt door landelijke uitgeverijen en programmeurs van literaire evenementen. De wedstrijd bracht auteurs voort als Marijn Sikken, Lize Spit, Maartje Wortel en Niña Weijers, van wie de boeken de afgelopen jaren allen een plek innamen op de longlist van de Libris Literatuur Prijs.

Foto: Write Now!