Bevrijdingsfestival Groningen kijkt terug op geslaagde editie

Bevrijdingsfestival Groningen kijkt terug op geslaagde editie

GRONINGEN – De organisatie van het Bevrijdingsfestival Groningen kijkt terug op een mooie editie.

Gisteren bezochten veel mensen het Stadspark voor het Bevrijdingsfestival. Nationale en internationale artiesten traden op om stil te staan bij de vrijheid. Het festival is dit jaar minder druk bezocht dan vorig jaar. De temperatuur bleef in de middag rond de tien graden. Over het algemeen was het lekker weer met veel zon.

In de ochtend begon het festival met een workshop Tai Chi, waarna Charles Groenhuijsen een Vrijheidscollege gaf. Een mooie start van een frisse dag. Om 13.00 uur opende Danny Vera met zijn rockabilly sound de Main Stage. Ondanks een kleine bui genoot het publiek zichtbaar. In de middag brak de zon door en werd het Stadspark druk bezocht. Tijdens het 5voor5 moment, na een spectaculair optreden van MY BABY, stond Kinderburgermeester Jouayria op de Main Stage om aan duizenden mensen te vertellen wat vrijheid voor haar betekent. Ambassadeur van de Vrijheid, Kraantje Pappie, sloot het festival af.

De nieuwe indeling van het terrein is goed ontvangen, hoewel het voor sommige bezoekers even zoeken was. Een groter veld voor het podium Weide Wereld bleek een schot in de roos, het veld staat een groot deel van de dag vol publiek met als hoogtepunt Omar Souleyman. Een andere grote verandering dit jaar is de invoering van pin only. De plastic festivalmunt is er niet meer en bezoekers betalen met hun pinpas. Dit blijkt een goede keus te zijn geweest: mensen staan minder lang in de rij en bij de bar en eetgelegenheden verliep dit goed. Op een paar kleine storingen na kijkt de organisatie hier positief op terug.

Foto: Bevrijdingsfestival Groningen