Elf musea uit Groningen in beeld gebracht

Elf musea uit Groningen in beeld gebracht

GRONINGEN – Elf prachtige verhalen, over elf prachtige Groningse musea, zijn in elf korte documentaires vastgelegd. MuseumTV heeft documentaires gemaakt en aan het online archief toegevoegd. De films over de Groningse musea zijn intussen door het hele land te zien.

Deze online mogelijkheden voor een museumbezoek komen extra gelegen in tijden waarin culturele instellingen zwaar lijden onder verplichte coronasluitingen. Veel musea hebben zelf alternatieve museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken. Daarom MuseumTV de missie om ook kleine musea een online portaal te bieden door korte documentaires te maken over de musea en diens collecties.

MuseumTV heeft reeds een bezoek gebracht aan Vestingmuseum Oudeschans, Kloostermuseum Aduard, GRID Grafisch museum Groningen, Stichting Museum Wierdenland, Storyworld Groningen, Klokkengieterijmuseum, Museum Landgoed Verhildersum Leens, Stichting Oude Groninger Kerken, Museumplein Grootegast, Nationaal Busmuseum en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. In totaal zijn er 23 video’s gefilmd over musea uit Groningen die te zien zijn op de website van MuseumTV.

De films zijn tot stand gekomen in samenwerking met de provincie Groningen en het VSBfonds. Samen met MuseumTV zorgen de partijen, in samenwerking met de elf musea, voor exposure door het hele land, zodat van heinde en verre de musea uit Groningen gezien zullen worden. De hoop voor musea is dat de bezoekersaantallen weer gestaag toenemen.

Foto: MuseumTV