Gezocht: Spelers én makers voor VRIJDAG Wintervoorstelling

Gezocht: Spelers én makers voor VRIJDAG Wintervoorstelling

Aanstaande zaterdag start VRIJDAG, het huis van de amateurkunst, met een voor Groningen uniek project.

Theater, muziek en beeldende kunst komen dan samen in de eerste openbare repetitie voor de Wintervoorstelling die VRIJDAG dit jaar gaat maken. Deelnemers gaan met kunstenaar-docenten Gert Sennema (beeldend), Jorrit Boonstra (theater) en Han Hesselink (muziek) binnen drie maanden samen een voorstelling maken. In december wordt de Wintervoorstelling opgevoerd in de concertzaal van VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7.

Licht en donker

“Het wordt een voorstelling over licht en donker met muziek, theater en beeldende kunst. We gaan op zoek naar een antwoord op de vraag wanneer duisternis negatief is en wanneer het juist geborgenheid geeft en wanneer licht positief is en wanneer het je verblindt”, zegt Jorrit Boonstra. “Tijdens de aftrap aanstaande zaterdag is iedereen welkom om kennis te maken met de docenten en de andere deelnemers. Je kunt daarna besluiten of je definitief mee wilt doen.”

Voor iedereen

De Wintervoorstelling is er voor iedereen, alle leeftijden en elk niveau. “De deelnemers zijn het uitgangspunt voor de voorstellingen”, legt Han Hesselink uit. “We zijn heel benieuwd met welke groep we straks mogen werken. Iedereen is welkom!”

Onvergetelijk

“VRIJDAG biedt lessen, routes en cursussen theater, muziek en beeldende kunst. Het uitdagende van deze Wintervoorstelling is dat we die drie kunstdisciplines samenvoegen”, zegt Gert Sennema. “We vormen samen een team. Het wordt volgens mij een onvergetelijke ervaring.”

Aanmelden

De aftrap voor de Wintervoorstelling is zaterdag 15 september van 13.00 tot 17.00 uur aan de Noorderbuitensingel 11. Wil je komen kijken of meedoen aan de aftrap? Stuur dan een e-mail naar doen@bijvrijdag.nl.

De repetities voor de Wintervoorstelling zijn vervolgens steeds op woensdag gepland. Kinderen repteren ’s middags en jongeren en volwassenen ’s avonds.

Subsidie op lesgeld

Wil je graag meedoen, maar kun je het niet betalen? Kinderen kunnen hun cursus bij VRIJDAG vergoed krijgen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kijk voor de voorwaarden op bijvrijdag.nl/subsidie.

Foto: Knelis