Gratis proeflessen muziek voor peuters bij VRIJDAG

Gratis proeflessen muziek voor peuters bij VRIJDAG

GRONINGEN – VRIJDAG organiseert op vrijdag 25 en maandag 28 januari gratis proeflessen muziek voor peuters.

Kinderen van 1,5 tot 4 jaar kunnen op een vrolijke manier kennismaken met allerlei muziekuitingen bij het huis van de amateurkunst voor Groningen. Bij de proeflessen van Suzuki Twinkle Stars staat de piano centraal en zingt, danst en beweegt je kind op mooie pianoklanken. Bij Peuterswing swingt, danst en beweegt je peuter samen met alle papa’s en mama’s. Er zijn instrumentjes, poppen, hoepels, lintjes en meer. Ontdekken en samenspelen staat voorop bij de lessen. Plezier vormt de basis.

Suzuki Twinkle Stars

Bij Suzuki Twinkle Stars werken peuters samen met papa’s en mama’s spelenderwijs aan concentratie en ritmegevoel volgens de Suzuki-methode. Deze methode draait om in het eigen tempo luisteren, imiteren en herhalen in een liefdevolle omgeving. Het is een perfecte voorbereiding voor een reguliere piano Suzuki-les. De twinkles zijn de eerste stukken die je leert spelen als je met de piano Suzuki-les start.

Peuterswing

Tijdens Peuterswing kan en mag alles; meedoen is leuk, maar alleen kijken mag ook. Er is ruimte voor het kind om stap voor stap te wennen en eigen initiatief te nemen. Vaak wordt er themagericht gezongen en is er een namendans, zijn er schootspelletjes en kun je klappen, stampen, springen en dansen in de kring.

Kim ging met haar dochtertje van 2,5 jaar naar Peuterswing en schreef erover in het online magazine MoedersinGroningen.nl: “Al met al vind ik het echt een aanrader. Annelot is dol op zingen, dansen en bewegen en dit sluit echt aan bij haar belevingswereld. Dus ik zou zeggen, samen zingen, samen beleven is samen dikke pret!”

Gratis proeflessen

Op vrijdag 25 en maandag 28 januari zijn er gratis proeflessen bij VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7. De proeflessen duren een half uur en zijn gratis toegankelijk. Aanmelden kan via doen@bijvrijdag.nl. Geef het tijdstip door wanneer je wilt komen. Je bent alle tijden welkom!

  • Peuterswing: vrijdag 25 januari, 9.35 – 10.05 uur
  • Peuterswing: vrijdag 25 januari, 10.10 – 10.40 uur
  • Peuterswing: maandag 28 januari, 9.35 – 10.05 uur
  • Suzuki Twinkle Stars: maandag 28 januari, 10.10 – 10.40 uur

Foto: Janine Spoelman