Groninger Paul Smeekes schrijft boek over ‘pleasers’

Groninger Paul Smeekes schrijft boek over ‘pleasers’

HELP! Ik ben een Pleaser is de titel van het praktische en bemoedigende boek van Paul Smeekes over de meerwaarde van pleasers.

Als pleaser heb je een laag gevoel van eigenwaarde met alle gevolgen van dien; je loopt vast op meerdere vlakken, hebt stress, wordt depressief of krijgt vroeg of laat een burn-out. Uit angst voor afwijzing en een voortdurende zoektocht naar erkenning raak je jezelf kwijt. Je bent zo gefocust op de ander dat je op een gegeven moment niet meer weet wat je zelf wil. Je verloochent jezelf en durft geen nee te zeggen, dit vreet energie. Als pleaser ondervind je dagelijks de nadelen van je pleasegedrag, maar welke voordelen het brengt is niet of nauwelijks bekend. Het zorgt zelfs voor unieke talenten.

“Wanneer je ja zegt tegen een ander, zorg er dan voor dat je geen nee zegt tegen jezelf” – Paulo Coelho

In zijn nieuwe boek laat Paul Smeekes vanuit zijn ruime ervaring als coach zien, hoe je het mensen naar de zin kunt maken zonder jezelf voorbij te lopen. En hoe je deze eigenschap juist kunt inzetten om er meer mee te bereiken. Een praktisch en bemoedigend boek.

Over de auteur

Paul Smeekes (1967, Baarn) verhuisde in 2004 naar Groningen waar hij nog altijd woont. Na jaren mee te hebben gelopen in de rat race van zakelijk succes besloot hij zijn hart te volgen. Hij startte zijn eigen coachingpraktijk en richt zich nu volledig op zijn passie: mensen helpen zichzelf te helpen.

HELP! Ik ben een Pleaser (ISBN 978-94-6365-070-0) telt 175 pagina’s, is uitgegeven bij Uitgeverij Elikser en is voor 18 euro verkrijgbaar bij de boekhandel.

Foto: Uitgeverij Elikser