Groningse roman over zoektocht naar ware liefde en identiteit

Groningse roman over zoektocht naar ware liefde en identiteit

GRONINGEN – Tsafrira Levy schreef De Engelse brieven, een boeiende, spannende en ontroerende zoektocht naar identiteit en ware liefde.

Tsafrira Levy, geboren en opgegroeid in een kibboets in Israël, woont vanaf haar 25e in Groningen en heeft als psychoanalytisch psychotherapeute gewerkt in de verslavingszorg. Met De Engelse brieven vertelt ze over een boeiende, spannende en ontroerende zoektocht naar identiteit en ware liefde vanuit het perspectief van vier markante personages.

De Engelse brieven

Op het moment dat Annabel een stapeltje oude Engelse sollicitatiebrieven voor de functie van een au pair vindt en de geschrokken reactie van haar ouders ziet, legt ze meteen de link naar haar lang bestaande gevoel dat iets in hun gezin niet klopt, zonder dat ze dat eerder met woorden heeft kunnen onderbouwen.

Wat volgt is een boeiende zoektocht in Schotland met zijn ruige landschappen, om de waarheid rond dat geheim tot op de bodem uit te zoeken, want pas dan zal ze op eigen kompas kunnen varen in plaats van zich een holle kopie van een ander te voelen. Terwijl ze stapje voor stapje verder komt, raakt ze in een liefdesrelatie verzeild die haar voor een bijna onmogelijk dilemma plaatst.

Tsafrira Levy

Levy publiceert vanaf 1997 geregeld in verschillende genres in het Nederlands: proza voor volwassenen en voor de jeugd, poëzie, essays, vertalingen uit het Hebreeuws. Een libretto van haar is op muziek gezet. In 2018 verscheen haar roman De laatste opera in Beth Varda bij uitgeverij Elikser en werd positief ontvangen. Kijk voor meer informatie op tsafriralevy.nl.

De Engelse brieven (978-94-6365-154-7) telt 309 pagina’s, is uitgegeven bij Uitgeverij Elikser en voor 21,50 euro verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Foto: Uitgeverij Elikser