Groningse schrijft onderwijservaringen in Afrika op als roman

Groningse schrijft onderwijservaringen in Afrika op als roman

GRONINGEN – Op 19 juli verscheen bij Uitgeverij EigenZinnig Pionieren in Afrika van Sini Dekker uit Groningen.

Sini Dekker heeft ruim 15 jaar ervaring opgedaan in allerlei onderwijsprojecten in Ghana. Zij heeft daarnaast het land rondgereisd en veel projecten van allerlei stichtingen bezocht. De verhalen die ze er hoorde en haar eigen ervaringen hebben haar geïnspireerd tot het schrijven van deze roman over twee jonge meiden die een jaar lang op een school in Ghana gaan werken.

Pionieren in Afrika

Daar stuiten ze op gewoontes en gebruiken die hen verbijsteren. Dit leidt tot hilarische en soms ook penibele situaties. Alhoewel ze hartverwarmende dingen meemaken, die waardevol voor hen zijn en die ze in eigen land nooit zouden ervaren, zijn er momenten dat ze zich afvragen waar ze aan begonnen zijn. Ze ontmoeten een Nederlandse sponsor met wie ze hun frustraties delen. De grote vraag is dan: gaat het hen lukken om het jaar in Ghana af te maken? Of gaan ze teleurgesteld en gedesillusioneerd terug naar Nederland?

Uitgeverij EigenZinnig

Uitgeverij EigenZinnig, opgericht door Maaike Maring uit Tolbert, bestaat inmiddels zeven jaar en heeft een fonds van meer dan honderd titels. Auteurs zijn afkomstig uit heel Nederland, België en incidenteel ook uit andere landen. Dit jaar was voor het eerst een EigenZinnige titel genomineerd voor een landelijke prijs. Kijk voor meer informatie op uitgeverijeigenzinnig.nl.

Foto: Uitgeverij EigenZinnig