Groningse schrijft waargebeurde thriller: Ontsnapt aan de dood

Groningse schrijft waargebeurde thriller: Ontsnapt aan de dood

GRONINGEN – Engelina Fenn wist haar verleden achter zich te laten en verwerkte haar ervaringen in de thriller Ontsnapt aan de dood.

Verdwaald tussen de criminelen maakt overleven een kunst op zich: Ontsnapt aan de dood vertelt dit waargebeurde verhaal. De thriller is het aangrijpende debuut van Engelina Fenn over het belang van juiste keuzes en toont de rauwe kant van de samenleving. Hoe ontsnap je uit de criminaliteit en aan een donkere toekomst?

“Een jaar of achttien geleden heb ik een turbulente periode meegemaakt. Dit was zo heftig dat ik er nu de naweeën nog van ondervind. Om te proberen alles een plekje te geven, heb ik die turbulente periode tot een boek geschreven. Hiermee wil ik (kwetsbare) jongeren waarschuwen om niet dezelfde fout te maken als ik vroeger”, aldus Fenn. “Mijn boek ‘Ontsnapt aan de dood’ heeft een missie!”

Ontsnapt aan de dood

Hoofdpersoon Monica leidt met haar vriend Willem, met wie ze samen een pension runt, een rustig leventje. Door gasten van het pension raakt ze echter onverwachts verzeild in het criminele circuit en de wereld van de drugshandel. Monica is haar leven niet zeker en wordt beheerst door angst. Ook in de liefde wordt haar vertrouwen telkens op de proef gesteld. Hoe weet ze zich weer los te maken uit het wereldje en te overleven?

Ontsnapt aan de dood is een aangrijpend debuut waarin het maken van de juiste keuzes een belangrijke rol speelt. Drugshandel, afpersing en afrekeningen in het criminele circuit zijn bijna wekelijks in het nieuws, en dit boek laat die rauwe kant van onze samenleving zien. Ontsnapt aan de dood (ISBN 9789491773990) verscheen op 3 november 2018 bij Uitgeverij Palmslag en is voor 19,95 euro verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via ontsnaptaandedood.nl.

Over de auteur

Engelina Fenn (1973) is in Drenthe geboren en woont al jaren in Groningen. Dat ze opgroeide in Friesland, maakt haar een echte Noorderling. Ze is een sprankelende persoonlijkheid die beide kanten van het leven heeft meegemaakt. Eerder publiceerde ze korte verhalen, waarvan een aantal is gepubliceerd in twee bundels. Wekelijks schrijft ze een column in de digitale wijkkrant, altijd weer met een belangrijk moraal erin verweven.

​​​​​​Foto: Engelina Fenn