Improvisatie workshop voor muzikanten

Improvisatie workshop voor muzikanten

GRONINGEN – Speciaal voor muzikanten organiseert VRIJDAG op woensdag 5 december van 20.00 tot 22.00 uur de workshop ‘De zen en onzin van improviseren’.

Tijdens de workshop leer je onder leiding van Jan Kuiper, Digmon Roovers en Thom Brouwer op een toegankelijke manier hoe improvisatie werkt, hoe je het kunt leren, hoe je je linker- en rechterhersenhelft met elkaar kunt verbinden, maar vooral hoe ontzettend leuk het is om te kunnen improviseren.

Timon Abels, programmeur Muziek bij VRIJDAG: “Je leert spelenderwijs verschillende basisvaardigheden om met jouw eigen instrument in iedere willekeurige bezetting met je medemusici te spelen in iedere denkbare stijl. En, misschien het allerleukste: of je nu al heel goed kunt spelen of net een paar weken bezig bent… iedereen kan meedoen!”

De zen en onzin van improvisatie
Het idee voor de workshop is ontstaan uit Guitar Power, een serie improvisatielessen voor gitaristen bij VRIJDAG met special guests als Eddy Zoëy, Peter van Elswijk en Zoumana Diarra. Bij De zen en onzin van improvisatie staat wederom de gitaar centraal, maar kunnen alle instrumenten meedoen.

De workshop is de derde en laatste uit een serie van drie. Tijdens de workshop maak je kennis met een van de drie basisonderdelen van muziek; ritme, melodie en harmonie. Je hoeft de eerste twee workshops niet gevolgd te hebben om aan deze workshop mee te kunnen doen.

  1. Wat is het geluid van één klappende hand? (3 oktober)
  2. Je kunt nooit twee keer in dezelfde rivier stappen (7 november)
  3. Study what you have to, but play what you love! (5 december)

De zen en onzin van improvisatie is toegankelijk voor alle leeftijden en elk niveau. Tickets kosten tien euro en zijn verkrijgbaar via bijvrijdag.nl en aan de deur bij de Sint Jansstraat 7. Leerlingen bij VRIJDAG met een Muziekpakket hebben gratis entree.

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Foto: Sjoerd Knol