Jazzsessies in de traditie van vrije inloop bij VRIJDAG

Jazzsessies in de traditie van vrije inloop bij VRIJDAG

GRONINGEN – Op 25 en 28 februari organiseert VRIJDAG open jazzsessies aan de Sint Jansstraat 7.

Do you like that jazzy feel? Stap dan binnen bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Op maandag 25 februari en donderdag 28 februari organiseert het amateurkunsthuis open jazzsessies. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Samen improviseren, naar elkaar luisteren en er iets moois van maken. Bij VRIJDAG zijn de open jazzsessies laagdrempelig van opzet waardoor iedereen mee kan doen. Iedere bezoeker, ongeacht leeftijd, niveau of invalshoek, is welkom om mee te spelen of zingen”, aldus Timon Abels, muziekprogrammeur bij VRIJDAG.

Elke maandavond en laatste donderdag van de maand (met uitzondering van vakanties) zijn er open jazzsessies in het VRIJDAGcafé. De sessies staan daarmee in de wereldwijde traditie van vrije inloop. Betrekkelijk eenvoudig traditioneel jazzrepertoire is het uitgangspunt, maar het muzikale initiatief wordt zoveel mogelijk aan de deelnemers overgelaten. De sessies zijn open voor alle instrumenten en drums, piano, versterkers en zanginstallatie zijn aanwezig.

Maandagavond van 21.00 tot 23.00 uur wordt de sessie begeleidt door Bert van Erk. Op de donderdagavond van 20.30 tot 22.30 uur fungeert het workshopcombo So What als basisband en is de algehele leiding in handen van Harry van Lier. Iedereen is welkom; bezoeker of deelnemer. Bij veel deelnemers wordt gerouleerd. De sessies zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige deelname van regelmatige deelnemers wordt gewaardeerd.

Jazz bij VRIJDAG

Bij VRIJDAG kan men iedere week samenspelen, jammen en masterclasses volgen op het gebied van jazz. Zo zijn er jazzcombo’s en ensembles, is er een big band en bestaat de mogelijkheid om op te treden op verschillende podia, waaronder in Oldenburg, bij VRIJDAG of op festivals als Noorderzon en Swingin’ Groningen. Daarnaast biedt VRIJDAG op afspraak coaching aan voor bestaande combo’s. Kijk voor alle mogelijkheden op bijvrijdag.nl/jazz.

Foto: Zoltan Acs