Korenfestival ZingZing! op 17 juni in De Oosterpoort

Korenfestival ZingZing! op 17 juni in De Oosterpoort

Een dertigtal koren uit Groningen presenteert zich aan het publiek en aan elkaar op 17 juni tijdens korenfestival ZingZing! in De Oosterpoort.

Zo’n 900 zangers zullen onder leiding van koordirigent Wilfred Reneman het ZingZing! Lied ten gehore brengen aan het begin en aan het eind van de dag. Tijdens het festival is het voor de koorzangers en bezoekers mogelijk om interessante workshops te volgen. Er zal extra aandacht zijn voor het jubilerende Concertkoor KOV, dat op de dag af tachtig jaar bestaat. Gedurende de lunch zal er een expertmeeting zijn voor de deelnemende koordirigenten onder leiding van koorcoryfee John Damsma over mogelijke toekomstscenario’s voor het korenveld.

Projectleider Liesbeth van Hoffen (Stichting Koorplein Noord Nederland): “ZingZing! biedt een unieke kans om kennis te maken met de veelkleurigheid van het Groninger koorlandschap!”

Het aanbod in workshops is divers en voor elk wat wils en varieert van een workshop ”bubbelen” tot het zingen van mantra’s en het geïmproviseerd zingen op basis van vooraf afgesproken tekens. Er is eerste hulp bij zangproblemen door Dokter John en mocht de presentatie van een koor te wensen over laten dan is daar Bianca van Dreumel met tips and trics. Ook kan men zich wagen aan een Arabisch lied.

De dirigenten van de dertig deelnemende koren krijgen tijdens de lunch de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de toekomst van korenland onder leiding van John Damsma. Concertkoor KOV sluit de dag feestelijk af: het koor bestaat 17 juni 2018 op de dag af tachtig jaar!

Foto: ZingZing!