Lancering Sport- & Cultuurhopper voor basisschoolleerlingen

Lancering Sport- & Cultuurhopper voor basisschoolleerlingen

GRONINGEN – Huis van de Sport Groningen en VRIJDAG slaan de handen ineen met de lancering van de Sport- en Cultuurhopper.

Wordt het piano, toneel, voetbal of toch iets anders? Basisschoolleerlingen in de gemeente Groningen kennen de Sporthopper al langer. Vanaf volgend schooljaar kunnen zij via de Sport- en Cultuurhopper straks ook op laagdrempelige wijze kennismaken met kunst en cultuur.

“Het doel van de Sport- en Cultuurhopper is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met sport en cultuur, in de hoop dat ze daar nog vele jaren plezier aan beleven. Wij zijn erg blij dat de gemeente Groningen hiermee een nieuwe impuls geeft aan het stimuleren van actieve deelname aan kunst en cultuur door kinderen”, aldus Hannelore Duynstee van VRIJDAG.

Informeren cultuuraanbieders

Cultuuraanbieders met naschools aanbod voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn uitgenodigd voor de feestelijke lancering op vrijdag 29 maart. Voor aanbieders van sport en cultuur is de hopper namelijk een effectieve manier om kinderen te bereiken.

Het moment van lancering wordt aangegrepen om cultuuraanbieders gedetailleerd te informeren over wat de Sport- en Cultuurhopper voor hen kan betekenen en hoe men zich daarvoor aan kan melden. Tijdens de lancering wordt de hopper overhandigd aan Paul de Rook, wethouder Cultuur. Kijk alvast op sporthopper.nl om een indruk te krijgen van wat de hopper is en hoe hij werkt. Opgeven voor de lancering kan tot dinsdag 26 maart via bit.ly/cultuurhopper.

  • Datum: vrijdag 29 maart 2019
  • Tijd: 10:30 – 11:45 uur
  • Locatie: VRIJDAG Theater, Noorderbuitensingel 11, 9717 KK Groningen
  • Meer informatie: leonie.zuidema@bijvrijdag.nl of 050 – 3051 473

Foto: Michiel Klep