Leerlingen CBS De Fontein uit Ten Boer exposeren in bieb

Leerlingen CBS De Fontein uit Ten Boer exposeren in bieb

TEN BOER – Educatieproject ‘Dit is mien Laand’ brengt kinderen van het basisonderwijs in contact met De Ploeg.

Nu het Ploegjaar 2018 alweer naar zijn einde kruipt blijft Dit is mien Laand, dat voor het basisonderwijs in het kader van dit jubileum is geschreven, steeds meer kinderen uit de bovenbouw in contact brengen met het bijzondere verhaal van De Ploeg. Daarnaast maken de kinderen binnen dit project in aparte lessen hun eigen omgevingsschilderijen geïnspireerd op en door het werk van schilders als Jan Wiegers, Jan Altink, Johan Dijkstra, Alida Pott en Job Hansen.

Ook leerlingen uit de bovenbouw van CBS De Fontein uit Ten Boer hebben deelgenomen aan dit educatieproject en willen het gemaakte werk graag delen met Ten Boer en omgeving. Daarom opent op 11 oktober om 13.30 in de bibliotheek van Ten Boer de expositie van de door leerlingen gemaakte omgevingsschilderijen. Deze schilderijen blijven dan enige weken hangen, zodat ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere geïnteresseerden kunnen genieten van het werk van de jonge kunstenaars.

Het project mag zich heugen in een brede belangstelling. Voor de zomervakantie hebben ongeveer 650 leerlingen deelgenomen aan het project, tot de herfst komen daar nog eens 900 leerlingen bij. Op het moment draaien wij een aantal grote scholen in de stad Groningen, maar gaan ondertussen ook de provincie door. Ten Boer, Niekerk, Delfzijl, Grijpskerk, Onstwedde en Loppersum. Geïnteresseerde scholen zich via de website nog steeds aanmelden voor dit door scholen zeer gewaardeerde erfgoed/kunst/cultuur educatieproject.

Foto: Dit is mien Laand