Martin Borchert toont plan Stadsmarkering tijdens Let’s Gro

Martin Borchert toont plan Stadsmarkering tijdens Let’s Gro

GRONINGEN – Van 1 november tot 3 november laat kunstenaar Martin Borchert zijn plan voor de energietransitie van de stadsmakering zien.

Borchert toont zijn plan in de Cubestee ‘Groningen geeft Energie’ op de Grote Markt. Het kunstwerk Gate Tower Clio met bovenin de silhouetten van zeven aardgasvlammen staat al bijna 30 jaar langs de A28. Tijd, energie en de elementen spelen een belangrijke rol in dit werk.

De oorspronkelijke kunstenaar Kurt W. Forster stemt in met de energietransitie van zijn kunstwerk: volgens Forster is een update van zijn kunstwerk in het huidige tijdsgewricht op zijn plaats en passend bij de inhoud van de stadsmarkering. Martin Borchert geeft het kunstwerk een energietransitie van fossiel naar duurzaam en laat het aftellen naar 2035, het jaar waarin Groningen CO2-neutraal wil zijn.

De Cubestee ʻGroningen geeft Energieʼ op de Grote Markt in Groningen is open op donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Martin Borchert is op donderdag en zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur aanwezig om zijn plan aan publiek toe te lichten, vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur.

Foto: Martin Borchert