Nationaal talent naar Groningen voor Urban Sources

Nationaal talent naar Groningen voor Urban Sources

GRONINGEN – Urban House Groningen en het Grand Theatre organiseren het Urban Sources festival dit jaar op 8 en 9 december.

Het programma toont een mix van dans, theater, spoken word en muziek van jonge professionele makers en artiesten uit de lokale en nationale Urban Art-scene. Naast de nationale makers en artiesten is er lokaal talent te bewonderen. Er zijn producties van de Up North talenten Nina Iggy (UHG), Desta Malta (UHG) en Tim Verbeek (Garage TDI). Ook Cissy Joan (UHG) treedt op met een nieuwe productie.

Shailesh Bahoran (winnaar meest getalenteerde choreograaf van 2017 bij Nederlandse Dansdagen) komt met twee dansvoorstellingen (Heritage en REDO) naar Groningen voor Urban Sources. Bahoran werkte onder meer samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Het Nederlands Symfonieorkest, Codarts, Fontys, Vocaallab, Korzo, Spin off, Conny Janssen, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en ISH Dance Collective waarmee hij onder andere op het Burning Man Festival in Nevada en op Broadway New York te zien was.

Onias Landveld (Stadsdichter Tilburg en winnaar van de Van Dale Spoken Award in 2015) komt speciaal naar Groningen om voorstelling tijdens Urban Sources te spelen en daarnaast een masterclass Storytelling te geven.

2U- Sarada Sarita & OTION (onlangs genomineerd voor de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podium prestatie 2018) treden op met Duality in Unisono, een Spoken Word en Dans-crossover. Sarada Sarita zal daarnaast een dans masterclass Vogue Performance geven en OTION een masterclass Spoken Word Crossovers.

Denden Karadeniz (gechoreografeerd voor o.a So You Think You Can Dance) treedt op met zijn nieuwe formatie Ground Zero, een preview van hun voorstelling Please, brace for impact die in 2019 in gespeeld gaat worden. Hij geeft ook een dans masterclass Floorwork.

Sherise Strang is te bewonderen met een voorstelling I’d had enough so I killed him.

Foto: Urban House Groningen