NNTTM zoekt videobeelden van stationsgebouw Zuidbroek

Door | 26 juni 2024

ZUIDBROEK – Het Noord-Nederlands Trein en Tram Museum bereidt zich voor op een bijzonder jubileum: het 10-jarig bestaan van het museum op 10 oktober 2024. Ter gelegenheid van dit feestelijke moment is het museum op zoek naar oude videobeelden van het station en spoor rondom Zuidbroek.

Het museum wil graag de rijke geschiedenis van de spoorwegen in de regio presenteren aan bezoekers. Oude videobeelden vormen een waardevolle bron om het verleden tot leven te brengen en bezoekers een unieke inkijk te geven in de ontwikkeling van het spoorvervoer in Noord-Nederland.

Heeft u nog oude videobeelden van treinen, stations of andere spoorgerelateerde onderwerpen in en rondom Zuidbroek? Het museum zou deze beelden graag willen bekijken. Uw bijdrage helpt om de geschiedenis van het spoor in de regio op een levendige en authentieke manier te vertellen.

Heeft u materiaal dat u wilt delen of wilt u meer informatie over het museum. Neem dan contact op met info@nnttm.nl.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse in Zuidbroek, dorp van Trein & Tram. In dit station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is open op vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00) en op zaterdag en zondag (10.00 tot 17.00).

Foto: Collectie NNTTM (ingezonden)