Politiek film- en muziektheaterproject in Martinikerk

Politiek film- en muziektheaterproject in Martinikerk

Theatermaker en politiek activist Ab Gietelink neemt u eind september mee op een kritisch historische reis met De Leugen Regeert!

De Leugen Regeert! is een politiek film- en muziektheaterproject op zoek naar de achterkant van het gelijk, gebaseerd op de gevleugelde uitspraak van Koningin Beatrix in 1999 over de stand van de Nederlandse media. De reis gaat door het Nederland en de wereld van de 21e eeuw. De voorstelling is op 28, 29 en 30 september om 20.30 uur te zien in de Martinikerk in Groningen.

De Leugen Regeert!

Na lovende reacties en 4-sterren recensies over de Canonvoorstellingen Neerlands Trots in Barre Tijden 1 en 2 komen Ab Gietelink en Theater Nomade met een derde deel dat actueler is dan ooit. De voorstelling is een mix van politiek manifest en cabaretesk theatercollege met theaterteksten, dichtwerk, foto’s, filmbeelden, performance, liederen en levende muziek. Uitgevoerd op monumentale locaties en in de theaterzaal.

  • Over hoe men de Europese geschiedenis anders kan herschrijven;
  • Over Churchill, Skripal en de leugen van Zijlstra;
  • Over mediamanipulaties in Syrie en de Nieuwe koude oorlog;
  • Over het Nederland van Russofobie, Trump en veiligheidsparanoia;
  • Over het verraad van D66 en de afschaffing van het referendum;
  • Over MH17, de 5 sterren beweging, het zwijgen over de Catalaanse vrijheidsstrijd, het verbod op Turkse demonstraties en het verbod op zelfdoding;
  • Over het onbehagen bij #Metoo, de fietsenrazzias in Amsterdam en het verdriet van Zwarte Piet.

Ab Gietelink

Auteur, regisseur, acteur en producent Ab Gietelink presenteert zijn theaterwerk al meer dan 30 jaar in zeer diverse theatercircuits. Tussen 1999 en 2017 realiseerde hij met Theater Nomade honderden historisch geënsceneerde theatervoorstellingen op tientallen monumentale locaties.

In het najaar van 2012 kwam Nomade met de geautoriseerde Nederlandse versie van The Kings Speech in een schouwburgtournee. Daarna volgden tournees van de film- en muziektheatervoorstelling Anthony Fokker en 14-18 op erfgoedlocaties en in theaterzalen.

Foto: Theater Nomade