POPgroningen Talent Award vanaf februari weer van start

POPgroningen Talent Award vanaf februari weer van start

GRONINGEN – Bijna 35 acts presenteren zich in februari tijdens de POPgroningen Talent Award.

De acts zijn afkomstig uit verschillende hoeken van de provincie Groningen. Ook de diversiteit is dit jaar goed aanwezig. Uit de vele aanmeldingen zijn er bands, singer-songwriters en rappers geselecteerd. De eerste optredens zijn op vrijdag 1 februari vanaf 20.00 uur bij Café de Twee in Stadskanaal. De toegang is gratis.

POPgroningen Talent Award

De POPgroningen Talent Award bestaat in totaliteit uit drie rondes; de provincieronde op zeven locaties in de provincie, de stadsronde in Simplon (7 en 14 maart) en de eindronde in Vera (19 april). Bij elke ronde zijn scouts aanwezig die de acts van feedback voorzien.

Daarnaast zal er dit jaar voor het eerst een kick-off plaatvinden waarbij de deelnemende acts op een interactieve en informatieve manier met elkaar kennismaken en het traject aftrappen. De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals Bevrijdingsfestival Groningen, Grunnsonic en Eurosonic en zal een jaar lang worden gecoached door een professional uit het werkveld.

Provincierondes

  • Vrijdag 1 februari – Café de Twee, Stadskanaal
  • Vrijdag 8 februari – Café De Buurvrouw, Leek
  • Zaterdag 9 februari – De Pluu, Winsum
  • Vrijdag 15 februari – Het Raadhuis, Wildervank
  • Zaterdag 16 februari – Café Carambole, Winschoten
  • Vrijdag 22 februari – Bar Meneer Jansen, Appingedam
  • Zaterdag 23 februari – JC Express, Uithuizen

Line-up

Abalone, Bas Korthuis, Breakpoint Nine, Cashmyra, Court Seven, Citizens of Tranquility, Curnoi, De Nachtwinkel, DOR, Else Schreur, Flows & Wagwan (Alumni), Het Kanaal, Hollow Men, Marie Jones, Moon Almighty, Muffkutz, Nasi-M & Aso, Pagan Drive, Prins, Punani Collective, Roni & The Last Minutes, Rooks, SheepSkin Wolves, Shoyu, The Bloody Bastards, The Lay, The Samuels, Untold Stories, Van Marban, Waan van de Dag, WeXler, Ylvalie, Zeisz]].

Foto: Floris Duijn