Popronde Groningen maakt programma 4 oktober bekend

Popronde Groningen maakt programma 4 oktober bekend

De Popronde is het grootste reizende muziekfestival van Nederland en doet dit jaar 41 steden aan. Groningen maakte vandaag haar programma bekend.

Vanaf donderdag 13 september tot en met zaterdag 24 november reizen de 140 geselecteerde bands en acts door het hele land. Groningen is op donderdag 4 oktober aan de beurt. Dan spelen o.a. Black Operator, Karel, MORADO en Surf Aid-Kit in het centrum van de stad. De concerten zijn niet aan een muziekstijl gebonden en gratis toegankelijk.

Nieuwe Locaties

Locaties in het centrum van Groningen vormen tijdens de Popronde een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en podia fungeren ook De Jongens van Hemmes, Kinki Kappers, Brouwerij Martinus, restaurants De Herbivoor en DOT, The Student Hotel en schoenenwinkel Idenza als bijzondere podiumplekken.

Voor de officiële start van het programma vinden er een aantal previews plaats. Zo start om 14.00 uur het programma van Popronde Groningen in de Academie Minerva met Boy On The Moon en Smudged Toads. Daarna in Plato vanaf 16.00 uur met MILLENNIALS en Surf Aid-Kit. Vanaf 00.30 uur is Vera de plek waar de afterparty losbarst. Met Yip Roc wordt er gedanst tot in de late uurtjes.

Programma 4 oktober

Het volledige programma van 4 oktober bestaat uit A Milli, Anamone, ANNA ROSE, Black Operator, Bourbon Avenue, Boy On The Moon, Carina Nebula, Coolboxer, Desi Ducrot, Donna Blue, Elsa Lester, G.O.D., Jana Mila, Jay Way, JSSY, Karel, Kitchenette, Leonard Luka, LOVE COUPLE, Luna Mae, MILLENNIALS, Moon Moon Moon, MORADO, Nieuwe Grond, Ocho & Ibs, Rey Tranquillo, Sam & Julia, Sheila & the Kit, Sherman Oaks, Smudged Toads, Subteranean Street Society, Supersonic Blues, Surf Aid-Kit, Tape Toy,Teddy’s Hit, Thaiti, Van Common, Walden, Yip Roc en YVI.

Popronde

Popronde tourt tien weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in vier verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé en Dotan. Kijk op popronde.nl voor meer informatie.

Foto: Popronde