Psychologische roman Stan Geerdink speelt zich af in Groningen

Door | 5 juli 2024

GRONINGEN – VERA, de nieuwe roman van de Groningse schrijver en docent Nederlands Stan Geerdink, is 21 juni verschenen bij Godijn Publishing en speelt zich af in Groningen. “Groningen is de mooiste stad van Nederland en verdient het om vaker als toneel te fungeren voor romans”, aldus de auteur.

VERA

Als zijn langdurige relatie met Vera op de klippen loopt, probeert basisschooldocent Jasper zijn leven opnieuw op te bouwen. Als blijkt dat hem dat niet lukt, komt hij tot de conclusie dat hij Vera moet terugwinnen. In zijn pogingen gaat Jasper ver, misschien wel te ver. Gaat Vera weer onderdeel van zijn leven uitmaken of moet Jasper een andere manier vinden om over zijn verdriet heen te komen?

“Je sympathie voor de hoofdpersoon sijpelt langzaam weg. En als je op het punt komt die volledig te verliezen, komt er een plottwist”, vertelt Stan Geerdink. Het feit dat de hoofdpersoon niet de hele roman de sympathie van de lezer geniet, maakt VERA een bijzondere psychologische roman.

Stan Geerdink

Stan Geerdink is auteur en docent Nederlands met een voorliefde voor Groningen. Dat hij zelf in die stad woont, maakt die liefde alleen maar groter. Zowel Huisavond (zijn debuut) als VERA spelen zich af tegen het decor van de stad.

Foto: Godijn Publishing (ingezonden)