Rients Faber komt met Gronings kinderboek Hen Engelien

Rients Faber komt met Gronings kinderboek Hen Engelien

GRONINGEN – Op 3 oktober verschijnt Hen Engelien van Rients Faber, zanger van de voormalige band Krödde en de huidige band Kriegel.

Hen Engelien is een prachtig geïllustreerd prentenboek voor de allerkleinsten, geschreven in het Gronings én Nederlands, waarin foto’s en tekeningen worden gecombineerd. Het boek vertelt het verhaal van de avonturen van Hen Engelien en is voorzien van een bijpassend liedje.

Hen Engelien

Ergens op het Groningse platteland woont Hen Engelien. Elke morgen als de boer bij zijn kippen komt, is Engelien verdwenen. Als hij aan het einde van de dag weer bij zijn kippen gaat kijken, zit ze weer netjes op haar plekje in het hok. Alsof ze nooit weg is geweest zit ze op stok, maar bij Engelien ligt nooit een ei. De boer begrijpt er niks van. ‘Waar gaat Engelien elke dag naartoe? En waar laat Engelien toch altijd haar ei?’

Engelien gaat stiekem met de bus naar de stad. Hier ontmoet ze allemaal stadse vogels. Zo eet ze patat met duiven en drinkt thee met mussen. ‘Een kip die met de bus naar de stad gaat… Dat kan toch niet? Hoe doet Engelien dat?’

Over de auteur

Rients Faber, zanger van de voormalige Groningstalige band Krödde en zijn huidige band Kriegel, is een groot liefhebber van het Groningse dialect. Hij is van mening dat je kinderen niet vroeg genoeg kunt laten kennismaken met de taal van de streek waarin ze opgroeien. Daarom heeft hij een bijzonder project bedacht rondom Hen Engelien; een vrolijk prentenboek voorzien van een eigen lied.

In het boek wordt gebruik gemaakt van een unieke vorm van illustratie; de prachtige foto’s van fotografe Bo Scheeringa worden samengevoegd met de grappige tekeningen van illustrator Hilde Koop.

Hen Engelien (ISBN 9789493059207) is uitgegeven door Uitgeverij Palmslag. Het boek is vanaf 3 oktober voor 15 euro verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Foto: Bo Scheeringa/Hilde Koop