Schrijver van Gronings mysterie debuteert in Amerika

Schrijver van Gronings mysterie debuteert in Amerika

GRONINGEN – Auteur Anne van Doorn schreef een mysterie thriller over een moord in Groningen en debuteert binnenkort in Amerika.

De verhalenbundel De mysteries van Robbie Corbijn verscheen onlangs bij uitgeverij E-Pulp Publishers. Eén van de mysteries betreft de vreselijke moord op een negenjarige jongen in een verpauperd dorpje op het Groningse platteland dat wordt verteld in het verhaal Het joch dat grenzen overschreed.

Het joch dat grenzen overschreed

Geertruida Smelinck is veroordeeld voor de moord toen het buurjongetje Ward rijpe appels uit haar tuin stal. Advocate Elvira Guikema gelooft echter in de onschuld van haar cliënte. Zij huurt Robbie Corbijn in om de waarheid te ontdekken. Corbijn en zijn assistente Lowina onderzoeken of er sprake is van een gerechtelijke dwaling. Of zit Geertruida Smelinck toch niet onschuldig vast?

Amerikaans debuut

Schrijver Anne van Doorn timmert met De mysteries van Robbie Corbijn flink aan de weg. Een ander verhaal zal ook verschijnen in het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift Ellery Queen Mystery Magazine. Van Doorn hoopt dat ook zijn andere verhalen hun weg naar Amerika vinden.

“In Ellery Queen Mystery Magazine hebben alle belangrijke detectiveschrijvers gepubliceerd, waaronder Agatha Christie, Ruth Rendell en Stephen King. Maar ook literaire grootheden als William Faulkner en Ernest Hemingway schreven voor dit blad. Straks zullen tienduizenden detectivefans wereldwijd kennismaken met mijn speurneuzen”, aldus Van Doorn.

Wie niet op de Amerikaanse publicatie wil wachten, kan nu al de bundel De mysteries van Robbie Corbijn kopen. De verhalen van Anne van Doorn doen denken aan het werk van Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes) en Agatha Christie (Hercule Poirot), maar dan in een hedendaags jasje dat zeer aanslaat bij het publiek. Er gaat bijvoorbeeld een vastgoedhandelaar in de Hoge Venen wandelen en verdwijnt voorgoed, tot groot verdriet van zijn verloofde. Twintig jaar geleden verdween een jonge vrouw van Terschelling? En een verpleegster solliciteert op een baan waar een luchtje aan zit.

De mysteries van Robbie Corbijn

De mysteries van Robbie Corbijn (ISBN 9789492715319) is verschenen als paperback, telt 256 pagina’s en kost 17,95 euro. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij de internetboekhandel. Meer informatie is te vinden op e-pulp.nl.

Foto: Anne van Doorn