Small Town Bandits brengt vierde single ‘You and I’ uit

Small Town Bandits brengt vierde single ‘You and I’ uit

GRONINGEN – Afgelopen vrijdag bracht de Groningse popband Small Town Bandits hun vierde single You and I uit.

Het nummer verscheen drie dagen geleden op het Spotify-account van de Small Town Bandits en is inmiddels enkele duizenden keren beluisterd. Het is het vierde nummer van de band waarvan de debuutsingle When I Go Home in januari 2017 werd opgepikt door onder andere Leo Blokhuis (KX Radio), Bert Haandrikman (Radio 2) en 3FM.

Inmiddels staan er op Spotify een viertal nummers die niet onder doen aan die van een popband uit de Top 40. Sterker nog, de nummers van de Small Town Bandits zitten technisch zo goed in elkaar dat ze het eerder overtreffen. Met You and I heeft de Groninger popband een nummer afgeleverd dat ver boven de Nederlandse standaard uitkomt. Dit zou wel eens het nummer kunnen worden waarmee de band definitief doorbreekt.

Optredens

Wie de Small Town Bandits live wil horen hoeft niet lang te wachten. De band speelt op zaterdag 6 juli op FestiValderAa en staat de zaterdag daarop op festival Hongerige Wolf. En in januari speelt de band wederom op Eurosonic, Europa’s belangrijkste conferentie en showcase festival voor en over Europese muziek.

Small Town Bandits

Small Town Bandits is een vierkoppige popband uit de stad Groningen, bestaande uit Ruben van Hemmen (zang en gitaar), Gijs Arends (drums), Selim Boukhris (gitaar en toetsen) en Rik Huizing (bas). De band kenmerkt zich door melodische popfolkmuziek en meerstemmige harmonieën die door elk van de bandleden wordt verzorgd. In augustus brengt de band hun vijfde single single Noises uit.

Foto: Jantina Talsma