Subterranea: een onderaardse expositie bij VRIJDAG

Subterranea: een onderaardse expositie bij VRIJDAG

GRONINGEN – Vanaf 1 maart presenteert VRIJDAG een onderaardse tentoonstelling met werken van Turi Braaksma en Leonard Witte.

Braaksma en Witte studeerden aan Academie Minerva en exposeerden eerder samen bij de Groninger Forum Bibliotheek. De tentoonstlling opent om 16.00 uur in De Kelder aan de Walstraat 34 in Groningen (nabij het UMCG). Het werk van beide kunstenaars is daar nog tot vrijdag 19 april te zien. Entree is gratis.

Subterranea

Van Witte staan er witte sculpturen met een kristalachtige symmetrie en hangen er pen-, inkt- en potloodtekeningen waarop figuren, die hij troglodieten noemt, door grotten en rotslandschappen dwalen. Braaksma laat houtskooltekeningen zien met figuren, fossielen en artefacten uit oude culturen. De werken op aan elkaar geplakte papieren, hangen los van de muur of staan als beelden verspreid door de ruimte.

De Kelder

De Kelder is de tentoonstellingsruimte van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Hier krijgen amateurkunstenaars een podium en exposeren professionele kunstenaars ter inspiratie. Er presenteren zo’n zes tentoonstellingen per jaar. Kijk voor meer informatie op bijvrijdag.nl/dekelder.

Foto: Leonard Witte